Přejít k hlavnímu obsahu

5 fíglů, jak si sbalit věci na dovolenou a nemít zmuchlané oblečení

Mr. Bean řešil balení tak, že ustříhnul kalhotám nohavice a plyšákovi hlavu. Co si budeme povídat, balení rozhodně není žádná legrace. Nervy tečou nám všem. Proto si přečtěte tipy, jak to udělat co nejjednušejií, a přitom nemít oblečení zmuchlané.

Co tedy máme při balení dělat?

1. Napsat si seznam

Úkol, který většina z nás neudělá, a poté trpí jeho důsledkem (chaotické přihazování všeho, co vám přijde zrovna pod ruku, do kufru). Ne, tudy opravdu cesta nevede. Seznam vám pomůže ujasnit si priority a sníží nebezpečí, že na něco důležitého zapomenete. Zvlášť, když si ho pořídítetřeba už týden nebo dva před odjezdem.

2. Malé věcí = mezírky v kufru či batohu

Trik našich dědečků a babiček. Ponožky srolovat a nacpat do mezer až na konec. Další tričko se dá nacpat do tamté mezery a támhle se vejde ještě kartáček a pasta, otvor v roličce toaletního papíru také poslouží. Proč nás to nenapadlo sakra dříve, že? Inu, v jednoduchosti je síla.

3. Zkuste metodu bundle wrapping

 O co jde? Efektivní metoda balení, kdy vytvoříte jeden elegantně vypadající balík. Jak na to? Mrkněte na toto video. Je to úžasný a neotřelý tip.

4. Multifunkčnost

To je vyšší cestovatelský level. Máte nůž, ve kterém je otvírák a zároveň i stříhátko na nehty. No paráda, takže ho vezměte s sebou a to ostatní nechte doma. Asi takhle to nějak funguje v praxi zkušených baličů.

5. Připravte se na to, že „vše oblíbené“ si prostě nevezmete

Na papíře to zní hezky, ale realita? No to je potom jiná. My lidé máme, když někam jedeme, potřebu si s sebou zabalit celý byt. Proto je dobré se od začátku připravit na to, že zkrátka něco necháme to doma. I tak se stajně vždycky  najdou věci, které celou dovolenou nepoužijete.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Pavel Jartym

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

5 fíglů, jak si sbalit věci na dovolenou a nemít zmuchlané oblečení