Přejít k hlavnímu obsahu

Aktuální situace v Thajsku

Nepokoje, které v minulých dnech eskalovaly v hlavním městě Thajska Bangkoku, v současné době pokračují. Thajská vláda vyhlásila 22. ledna výjimečný stav, který má trvat 60 dnů. Týká se Bangkoku a jeho bezprostředního okolí. Mezinárodní organizace také varují před návštěvou oblastí na hranicích Thajska a Kambodži (chrámová oblast okolo Ta Moan), kde v nedávné minulosti hrozilo cestovatelům velké nebezpečí.

Během výjimečného stavu mohou odpovědné úřady omezit cestování po zemi nebo vyhlásit zákaz vycházení. Při pobytu v Bangkoku je záhodno vyhýbat se velkým křižovatkám a dalším místům, na kterých se shromažďují demonstranti.

Mimo centrální oblast, například v turistických letoviscích Pukhet, Ko Samui nebo Phi Phi nehrozí bezprostřední nebezpečí, nicméně cesta do a z těchto oblastí většinou vede přes letiště v Bangkoku. Proto je kvůli případným dopravním komplikacím vyvolaným nepokoji záhodno přijet do hlavního města alespoň 4 hodiny před odletem letadla.

Pro aktuální informace sledujte stránky Ministerstva zahraničních věcí České republiky.

Aktualizace: Delegáti cestovních kanceláří hlásí, že krom čtvrti, kde sídlí vládní úřady, nepociťují nyní vůbec žádná omezení v jiných částech města.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Aktuální situace v Thajsku