Přejít k hlavnímu obsahu

Amerika v Dubaji. Na výpadovce postavili jídelny ve stylu 50. let

Cestování po silnici Sheikh Zayed Road je nyní mnohem příjemnější. U Exitu 11 bylo otevřeno odpočívadlo s nevídanou nabídkou občerstvení. Místo, které je první svého druhu v regionu, tak konečně nabízí možnost doplnit něco jiného než pouze palivo do automobilu.

Pro všechny návštěvníky Spojených arabských emirátů je to perfektní zpráva. Kdysi bezvýznamné okolí Dubaje patří mezi nejrychleji se rozvíjející regiony světa a stejně jako většina území země je pokryto pouští. O to více vás potěší, že podél silnic a dálnic rostou odpočívadla ve stylu amerických truckerských stanic. V oblasti zvané Jebel Ali v okolí exitu E11 na silnici Sheikh Zayed Road ve směru od Abú Dhábí na Dubaj bylo právě pro širokou veřejnost otevřeno odpočívadlo nazvané „Last Exit“.

V atmosféře, která připomíná zlatá americká 50. léta čeká kolem jedoucí řidiče doslova jedinečný gurmánský zážitek. Přestože je místo primárně zamýšlené jako drive – through, najdou zde i klimatizované pohodlné prostory, pokud se přeci jen rozhodnou jídlo užít mimo vůz. A prostředí, které jako by z oka vypadlo slavným americkým odpočívadlům na Route 66, vám nedovolí místem jen tak prosvištět. Všudypřítomná vůně pečícího se masa a smažené cibule, rock’n’roll a cadillacy v pastelových barvách vám navodí retro atmosféru a vám se nebude chtít zpět do shonu moderního velkoměsta.

 

Populární cestování v okolí Dubaje je jen tak se projíždět v poušti mezi dunami. Je to velká zábava.
Zdroj: Bigstock

Na rozloze 1500 m2 najdete momentálně 11 stylových vozidel, sloužící jako pojízdné kuchyně, které nabízí jídlo a nápoje. V nabídce jsou jednak zavedené franšízové restaurace jako Starbucks, Gourmet Burger, Brass nebo Operation Falafel, tak lokální malí hráči. Venkovní areál inspirovaný americkými odpočívadly je vyzdoben obnaženými automobilovými díly, motory, silničními značkami a dalšími dekoracemi, které stojí za zhlédnutí.

Pokud se vydáte na cestu směrem na Abú Dhábí, rozhodně se v právě otevřeném odpočívadle Last Exit zastavte. V klidném a pohodlném prostředí si můžete vychutnat široký sortiment čerstvého a velice chutného jídla. A to v kteroukoliv denní či noční dobu, Last Exit je otevřené 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Můžete si zde užít snídaně, obědy, večeře, anebo si prostě jen kupte svačinu na cestu.

Místo samozřejmě nabízí i další služby, jedná se totiž vlastně o zábavní a rekreační zařízení, kde kromě občerstvení najdete dětská hřiště, supermarket, stanice pro dobití elektrické energie, samozřejmostí jsou umývárny a záchody včetně prostor na přebalování dětí, pohodlné parkovací plochy, bankomaty, modlitebny anebo security služba přítomná 24h denně. A aby toho nebylo málo, prostřednictvím mobilní aplikace si můžete jídlo objednat dopředu a nemusíte ztrácet drahocenný čas.

Takže až se budete příště vracet z Abú Dhábí z konference, nebo pojedete do Dubaje na koncert konaný v nočních hodinách, rozhodně se tady zastavte. Tohle místo totiž nikdy nespí.

 
 

Místo

24° 54' 38.4804", 54° 57' 45.54"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Dominika Ečerová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Amerika v Dubaji. Na výpadovce postavili jídelny ve stylu 50. let