Přejít k hlavnímu obsahu

Brrr…česká zima? Prožijte radši vánoce a silvestr exoticky

V posledních letech přibývá stále více Čechů, kteří prožívají vánoce v těch nejkrásnějších a nejluxusnějších destinacích. A stále více dáváme sbohem věrné klasice typu kapr – cukroví – pohádky. Máme pro vás tipy, kde a za kolik lze prožít netradičního Ježíška.

Chladný sníh? Co takhle radši prohřátý písek. Vánoční stromek s ozdobami a kaprem? Místo toho čerstvé plody moře v restauraci s výhledem na tropickou přírodu. Takhle prožívá Štědrý den v posledních letech dle odhadů cestovních kanceláří na 60 tisíc Čechů. A kde? Vede Egypt, Kanárské ostrovy, ale také Dominikánská republika a Kuba.

A co svátek Silvestra? Tak tam jsou čísla ještě v závratnějších cifrách – v exotice ho slaví zhruba na 150 tisíc Čechů. A většinou se děje v Thajsku, Kubě, ale také na rajských Maledivách.

Láká vás něco podobného? Tady je přehled těch nej lokalit:

Zanzibar: ostrov vonící po Vánocích

Říká vám něco kombinace hřebíček, skořice a vanilka? Také máte toto koření spojené s vánocemi? A víte, že se ve velkém pěstuje právě na voňavém Zanzibaru (mimochodem rodiště Freddieho Mercuryho)? Místě u východního pobřeží Afriky, kde od listopadu do dubna teplota vzduchu neklesá pod 30 stupňů Celsia.

Největším bohatstvím Zanzibaru bývalo koření, které se tu pěstovalo, dnes jsou to krásné pláže.
Zdroj: Bigstock.com

Chtěli byste prožít silvestr právě na širokých zanzibarských plážích s hedvábně jemným bílým pískem? Pak si připravte zhruba pětačtyřicet tisíc korun a pospěšte s nákupem. Místa v těch nejluxusnějších resortech jsou totiž hodně žádaná. Třeba takový resort Diamonds Star of the East (5 hvězdičeky) je v období vánoc a silvestra beznadějně vyprodaný. I přes ten fakt, že cena za jednoho člověka se pohybuje okolo 160 tisíc korun. Lze však využít last minute slev.

Na Zanzibaru můžete vyrazit na večeři i do takové atypické restaurace.
Zdroj: Bigstock.com

Užijte si svátky na nejkrásnějších plážích planety

Ráno vás probudí teplé sluneční paprsky, pak si vychutnáte kávu v nádherně zdobené kavárně s tou nejkvalitnější kávou, dopřejete lázeňskou kúru v komplexu pod hlavičkou Bvlgari, absolvujete hodinu fotografování a nový rok přivítáte bohatým piknikem na nejkrásnější pláži světa, na Bavaro. Tahle představa je realitou v těch nejluxusnějších resortech v letovisku Punta Cana.

Takhle krásné jsou pláže v Dominikánské republice. Tahle leží kousek od letoviska Punta Cana.
Zdroj: Bigstock.com

Letovisko patří, ostatně jako celá Dominikánská republika, k těm vůbec nejpopulárnějším zimním exotickým destinacím. No vždyť zdejší pláže jsou podle UNESCO nejkrásnější na světě. Přidejte k tomu božské počasí – celoročně je tu okolo 27 stupňů.

Punta Cana je poměrně živé letovisko, proto ti, co chtějí klid, vyhledávají spíše jiná místa. Třeba pohádkový ostrov Cayo Levantado, na kterém jsou pouhé dva resorty a  nádherná pláž, známá z katalogů, pohlednic i z reklam na slavný rum Bacardi. Podle pověsti je navíc právě na této pláži zakopaný velký pirátský poklad.

INZERTNÍ SDĚLENÍ: Na textu se podílela cestovní kancelář ESO travel, specialista na cestování do exotických lokalit včetně Karibiku nebo moří kolem Antarktidy.
Vyberte si ze široké nabídky hotelů svůj vysněný. Je libo resort na nejkrásnější pláži planety?
Nakombinujte si hotely podle svých preferencí a užijte si letošní nadílku v zemi úsměvů!
Část nejkrásnější pláže světa – dominikánské Bavaro.
Zdroj: Bigstock.com

Silvestr na Kubě ve znamení salsy, rumu a doutníku

Silvestr na Kubě může začít od zhruba 40 tisíc korun. Na této hranici totiž začínají ceny za pobyt v exponovaných silvestrovských termínech. Jednoduché hotely nedaleko centra letoviska Varadero jsou ideální volbou pro méně náročné cestovatele. Ti náročnější a toužící po luxusu pak mohou vyrazit na panenské ostrůvky při severním pobřeží Kuby, kde samozřejmě cena stoupá.

A tak například ostrůvek Cayo Santa Maria je rájem s 13 kilometry čistých panenských pláží a s luxusními resorty pro nejnáročnější.

I pláže na kubánských ostrůvcích stojí za to. Na obrázku Cayo Coco.
Zdroj: Bigstock.com

Cayo Coco disponuje dvaceti kilometry pláží, je zde letiště, hotelů i turistů v porovnání minulých let rapidně přibylo, avšak v porovnání s pevninskou Kubou je tu ale stále božský klid.

Kde v Thajsku dopadá nejvíce sluníčka?

Ceny vánočních pobytů v Thajsku začínají na čtyřiceti tisících – pokud se tedy nechcete ubytovat v hotelu Royal Cliff Beach v letovisku Pattaya, který byl osmkrát vyhlášený nejlepším hotelem Asie a Tichomoří. Pak je cena logicky vyšší – a luxus jakbysmet.

V nabídkách českých cestovek najdete i více než dvoutýdenní zájezdy do Thajska ve vánočních termínech.
Zdroj: Bigstock.com

Pro ty, které neláká rušná Pattaya, se nabízí vhodná alternativa - pobyt na thajských ostrůvcích pyšnící se neskonale průzračnými vodami. Jedním z nejsnáze dostupných (i z Pattayi) je Ko Samet. Sami Thajci o něm mluví jako o ostrově s nejbělejším pískem a nejžhavějšími slunečními paprsky. A představte si, že podle vědců právě sem dopadá nejvíc slunečních paprsků v celém Thajsku. A perla na závěr – nachází se zde také pláž, které se přezdívá Diamantová.

 
 

Místo

18° 41' 38.6736", -68° 26' 46.2876"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Pavel Jartym

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Brrr…česká zima? Prožijte radši vánoce a silvestr exoticky