Přejít k hlavnímu obsahu

Cestujete do USA? Pojištění si určitě zařiďte!

Připojistit se na dobu cestování je jednoznačně rozumné. Nikdy totiž nevíme, co se může přihodit, často ani netušíme, jak drahá je v zahraničí lékařská pomoc. A často nás může nemile překvapit už třeba jenom zlobivý zub nebo úraz zaviněný chvilkovou nepozorností či chybou někoho jiného.

Po celém světě by každého, kdo to potřebuje, měl zdravotnický personál automaticky ošetřit, v zahraničí si ale budete muset každé takové ošetření zaplatit. Když si předtím zřídíte připojištění do ciziny, společnost, která vám pojištění zařídila, vám na základě potvrzení vaše výdaje proplatí. Pokud ale pojištění do ciziny nemáte, nikdo vám nedá nic.

Ve Spojených státech je hodně draho

Pokud se chystáte do USA a o pojištění zatím jen přemýšlíte, možná vaše úvahy povzbudí malý přehled cen výkonů a ošetření:

  • základní prohlídka u zubaře: cca. 4 000 Kč
  • výplň zubu (plomba): 3-6 000 Kč
  • pobyt v nemocnici: cca. 45 000 Kč/den (státní nemocnice)
  • ošetření zlomené nohy: cca. 180 000 Kč
  • léčba akutního zánětu slepého střeva: 600 000 Kč za celou proceduru
  • léčba infarktu myokardu: cca. 4 000 000 Kč

Podívejte se, jaký je správný postup při výběru cestovního pojištění!

Říkáte si, že máte štěstí a zrovna vám se prostě nic nestane? Rozhodně na to nespoléhejte. Nebo by vás nenaštvalo, kdybyste prodělali zánět slepého střeva na své dovolené v USA a dlužili 600 000 Kč, i když byste to všechno měli v ČR zdarma (za standardní poplatek za zdravotní pojištění) nebo by vám částku utracenou v USA proplatila společnost, která vás pojistila?

Jak, kde a za kolik se pojistit před cestou do USA

Pojištění na cestu lze jednoduše zařídit online a trvá to jen pár minut. Pojištění na 5 000 000 Kč za léčebné výlohy lze zřídit třeba už za 450 Kč na 14 dní a navíc je jeho součástí i pojištění majetku, zavazadel, pojištění odpovědnosti za újmu, pojištění zpoždění letu aj.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Cestujete do USA? Pojištění si určitě zařiďte!