Přejít k hlavnímu obsahu

letani-laptop-usa

obrazek
<a href="http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=4826&picture=zena-posezeni-s-laptop&large=1"> Petr Kratochvil (Public Domain Image)</a>

Cestující v letadlech v USA budou moci brzy používat čtečky a laptopy

Podle stávajících pravidel nemohli lidé na palubách letadel ve Spojených státech používat elektronická zařízení jako notebooky, tablety, elektronické čtečky. Nyní na nich mohou po celou dobu letu číst již stažené knihy nebo hrát hry, nicméně připojit se na internet bude stále zakázáno. Americký Federální úřad pro letectví (FAA) tak učinil krok ke zvýšení komfortu cestujících, kteří při letech po USA snášejí již tak dost omezení.

Podle zprávy FAA povolující tyto aktivity by mohly první letecké společnosti učinit potřebná opatření k realizaci nových pravidel do konce roku 2013. Dosud platí zákaz používání zmíněných přístrojů do doby, než se letadlo vznese nad deset tisíc stop, což činí něco málo přes tři kilometry.

Připojení k internetu ve výšce nižší než deset tisíc stop a používání mobilních telefonů ve všech fázích letu nepovolil úřad ani nyní, ačkoliv důvody pro tyto restrikce vlastně již pominuly. Zákazy byly zavedeny proto, aby radiové vlny z elektronických zařízení cestujících nerušily komunikační a navigační systémy letadla. Moderní letecká technika si už s tímto ale umí poradit.

V budoucnu by si pasažéři letadel mohli zpříjemnit lety ještě více. Společnost Boeing totiž oznámila, že do svých letounů 787 Dreamliner a některých 747 instaluje zařízení umožňující připojit se po celou dobu letu a sledovat třeba živé on-line televizní vysílání.

Zdroj: FAA, CNN

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Cestující v letadlech v USA budou moci brzy používat čtečky a laptopy