Přejít k hlavnímu obsahu

Cestujte chytře: tyto aplikace by vám v telefonu neměly chybět!

Chytré telefony a tablety odstartovaly éru aplikací. Aplikace na hubnutí, sport, přečtené knihy, zhlédnuté filmy. A pak se začaly objevovat aplikace, které ocení spousta cestovatelů. Máme pro vás pár tipů, které by vám v žádném případě neměly uniknout!

Pokud se zrovna nevydáváte do pustiny, kde si na svůj telefon ani nevzpomenete, určitě se vám bude hodit nějaká ta mapa, možnost zařídit si s předstihem ubytování, koupit jízdenku na vlak nebo letenku, případně zjistit, kde se dobře najíte. Tady jsou naši favoriti.

1. Google Maps

Tak samozřejmě, mapy od Google by neměly v telefonu chybět, ať už jedete do Horní Dolní za babičkou, nebo letíte do srdce Vietnamu se zastávkou v Moskvě.  Jestliže víte, že v okolí babiččiny vesnice není signál a vy se s mobilními daty nechytnete, stáhněte si offline verzi map, ať můžete operovat aspoň s něčím.

2. Google překladač

Jasně že dnes nespočet lidí na světě mluví anglicky, německy, francouzsky nebo rusky, ale náhoda je vy-víte-co a může se stát, že budete potřebovat akutně pomoci, přičemž jediný člověk, který bude poblíž, neovládá ani jeden vámi zvládnutý jazyk. Honem s frází do překladače a doufejte, že to Google vychytá a správně přeloží.

3. Viber

Viber nebo jiná podobná aplikace, díky níž si s připojením k internetu zadarmo zavoláte nebo napíšete s lidmi po celém světě, se hodí. Dejte svým blízkým vědět, že jste se ještě neztratili vyhladovělí v džungli. Nebo přecpaní babiččinou kuchyní na Vysočině.

4. Uber

Potřebujete někam hodit, ale autobus je narvaný a vlak jede až za dvě hodiny? Zapojte do svého cestování Uber, který je dnes oblíbený ve spoustě zemí světa. Ten, kdo pojede kolem, vás mile rád sveze. Vy mu zaplatíte, možná využijete slevový voucher a jste si kvit. Ještě se možná dozvíte nějakou cennou informaci o zemi či městě, v němž se právě pohybujete.

Zajímavý způsob, jak cestovat po Praze, přináší mobilní aplikace CharlesGO. Provádí uživatele telefonů s OS Android po Praze a ukazuje jim slavná i méně známá místa spojená s Karlem IV. a odhaluje jejich tajemství.

5. Booking

Vybrat hotel, apartmán, chatu nebo jakoukoli jinou možnost ubytování ještě nebylo jednodušší. Booking nabídne všelijaké parametry, podle kterých si specifikujete svůj další nocleh. Přes aplikaci si ho rovnou zabookujete a je to.

6. Airbnb

Koho by omrzelo klasické ubytování, může přespat u někoho z místních. Prostřednictvím Airbnb můžete přespat třeba v korunách stromů nebo v opuštěném stavení na polárním kruhu. Taky budete vědět, že tam na vás čeká pan/paní domácí, zkrátka člověk, který vás přivítá a třeba vám i s něčím pomůže. V aplikaci samozřejmě zjistíte cenu ubytování a taky si ho můžete hned zarezervovat.

 

Stáhněte si aplikace, které vám usnadní cestování. Vyzkoušejte naše tipy!
Zdroj: pixabay.com

7. Yr.no

Pravděpodobně nejpřesnější předpověď počasí, jakou svět zná, je ta norská. S aplikací yr.no se podíváte na počasí kdekoli na planetě, a to v krátkodobé, střednědobé i dlouhodobé předpovědi. Pak budete vědět, jestli si máte do batohu na túru přibalit krém s vysokým ochranným faktorem, nebo spíš pláštěnku.

8. Triposo

Stáhněte si aplikaci a k ní i země, po kterých se budete pohybovat. Pak budete mít po ruce všechny potřebné informace a snad vás nic nezaskočí. V aplikaci najdete zajímavá místa, tipy na výlety i vyhlášená restaurační zařízení.

9. Kayak

Kayak je komplexní aplikace, která dokáže najít ubytování, let nebo jízdenku nebo třeba půjčení auta, a to za výhodnou cenu. Výsledkem vaší práce s aplikací jsou konkrétní plány, které v ní můžete sdílet s přáteli. A pozor, můžete tu dokonce i sledovat pohyb letadla!

10. Tripadvisor

Tripadvisor nesmí u cestovatelských aplikací chybět. Nabídne vám totiž v daném místě a jeho okolí nejpopulárnější aktivity, možnosti kulturního a společenského vyžití, restaurace seřazené podle ceny i hodnocení ostatních uživatelů a další vychytávky. Tripadvisor nabízí hledání podle nespočtu filtrů, takže zaručeně najdete to, co potřebujete.

11. Doon’t Panic

Už jste během svých cest někdy něco ztratili, a díky tomu prožili horké chvilky? Ušetřete se toho, nainstalujte aplikaci a zadejte do ní popis ztraceného předmětu a jeho pravděpodobnou polohu. Pak už jen stačí, aby se objevila dobrá duše, která tuto věc našla, a předala vám, co vám chybí.

Stáhněte si potřebné aplikace, které vám usnadní cestování, a netrapte se, když zabloudíte, nebo nebudete moci najít ubytování! 

 
 

Místo

50° 5' 17.9592", 14° 25' 29.1792"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Cestujte chytře: tyto aplikace by vám v telefonu neměly chybět!