Přejít k hlavnímu obsahu

Dominikána má nový plážový ráj

Na severovýchodě Dominikánské ropubliky vzniká od roku 2011 nové letovisko. Jmenuje se Miches a najdeme ho vedle národního parku Los Haitises. Daleko nejsou ani vyhlášené pláže Samaná. Oblíbená země českých dovolenkářů nyní nabízí další důvod, proč ji navštívit.

Kdo někdy listoval v exotických katalozích českých cestovních kanceláří, narazil na resorty jako Punta Cana, Bayahibe, Boca Chica, Juan Dolio, Puerto Plata a Samaná. K nim brzy nově přibude Miches. Dominikánský prezident Danilo Medina zde slavnostně otevřel novou dálnici mezi městy Miches – Sabana de la Mar a luxusní hotelový řetězec Four Seasons tak nyní může začít s výstavbou prvního hotelu v tomto regionu.

„Nová čtyřicetikilometrová dálnice byla posledním chybějícím úsekem v rámci tzv. východního okruhu Circuito Vial del Este o délce 112 km. Tato trasa se začala stavět v roce 2011 a její první část byla otevřena vloni v lednu,“ říká Leila Boasier Budecker, ředitelka Národního turistického úřadu Dominikánské republiky a dodává: „Díky propojení oblasti Punta Cana s Miches a Sabana de la Mar budou mít turisté možnost poznat jedinečná a dosud méně navštěvovaná místa na jižní straně Samanského zálivu.“

Nové přímořské letovisko Tropicalia – Miches skýtá nádherné panenské pláže La Vacama, Esmeralda či Arriba Miches, přírodní laguny Redonda a Limón a rovněž nabízí bohaté možnosti sportovního vyžití v pohoří Cordillera Oriental či výlety za poznáním do národního parku Los Haitises. Samanský záliv se navíc pyšní prestižním členstvím na seznamu tzv. „Nejkrásnějších zálivů na světě“. V regionu celého Karibiku se jedná o výjimečnou oblast zejména díky přítomnosti početných endemických druhů zvířat a rostlin. V zimní sezóně od prosince do března sem pravidelně připlouvají velryby hrbaté, aby se rozmnožovaly a rodily svá mláďata. Tato populární atrakce každoročně přiláká desetitisíce diváků.

Zdroj: Asociace českých cestovních kanceláří

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Dominikána má nový plážový ráj