Přejít k hlavnímu obsahu

Hotel v Africe nabízí snídaně se žirafou

Už jste někdy snídali obklopeni kriticky ohroženými zvířaty? Hotel Giraffe Manor na předměstí Nairobi v Keni zprostředkovává návštěvníkům takové nezapomenutelné zážitky. co takhle dopřát si snídani pro tři (vy, partner a žirafa), povečeřet při svíčkách ve společnosti žiraf anebo si užít masáž s výhledem do panenské přírody?

Hotel byl postaven na počátku 20. století na jižním předměstí Nairobi v Keni původně jako rodinné sídlo ve stylu lovecké chaty. Od doby, kdy do Afriky jezdili chrabří muži lovit divoká zvířata, už uplynulo hodně času, nicméně vznešená budova zůstává a stala se ikonou.

V současnosti areál patří společnosti The Safari Collection, která vlastní a provozuje řadu míst, kde zažijete to pravé africké safari. V hotelu si buď rezervujete pobyt anebo se na místo dostanete v rámci kompletního programu safari.

Malá žirafa Daisy

Tím, co návštěvníky fascinuje na místě nejvíce, je ovšem stádo žiraf. V 70. letech 20. století se do areálu dostala díky osvíceným majitelům první žirafa Rothschildova. Původně zde chovali žirafy za účelem rozmnožení jejich populace a navrácení zpět do divoké přírody. Od té doby se stádečko rozrůstá a průměrně se drží na počtu kolem 12 jedinců.

O malé žirafě Daisy napsala dokonce tehdejší majitelka panství Betty Leslie-Melville knihu s názvem „Raising Daisy Rothschild“ podle které byl následně natočen film „The Last Giraffe“.

Žirafa Rothschildova

Konkrétně zde žije kriticky ohrožený poddruh žirafy núbijské – žirafa Rothschildova. Stádo se volně pohybuje na okolních pozemcích a dělá radost všem obyvatelům i návštěvníkům. Zvědavá zvířata nakukují dovnitř a shánějí se po něčem dobrém na zub. Podle tradice jsou žirafy ve stádě pojmenovávány podle lidí, kteří přispěli k jejich záchraně.

Připravte se ovšem na to, že za nevšední zážitek zaplatíte nevšední ceny. V kultovní budově ale zažijete neopakovatelnou atmosféru dob dávno minulých. V interiéru vévodí vysoké stropy s dřevěnými trámy, vyřezávaný nábytek, krb a postele s nebesy.

 
 

Místo

-1° 22' 31.8288", 36° 44' 40.794"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Dominika Ečerová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Hotel v Africe nabízí snídaně se žirafou