Přejít k hlavnímu obsahu

Konec atmosféry staré dobré Kuby? Známe místa, kde ji zachovali

Z domů se line lahodná tabáková vůně proslavených doutníků, kolem zní salsa pouličních muzikantů a v půvabných zapadlých uličkách Havany se vznáší hemingwayovské atmosféra. Víte, kde dnes nasát jedinečnou chuť Kuby?

Exotický ostrov svobody prodělává velké změny, co se týče hlavně velkého rozvoje turistického ruchu (v současné době sem za zábavou a poznáním míří hodně mladých Američanů). Kdo by chtěl poznat jeho nádherná zákoutí a tajemství, jak se můžete dočíst v mnohých cestopisech, měl by si určitě pospíšit za jeho návštěvou.  

A to předně do pohádkově lesknoucích se hor Sierra del Escambray zarostlých zeleným porostem palem nebo do jeskyní v Piňar del Rios. Tyto přírodní symboly kubánské přírody jistě rozvojem masové turistiky ztratí něco málo ze svého pověstného kouzla. 

Čistá, a zatím ničím nepoznamenaná krása.
Zdroj: Bigstock.com

Změny se jistě nedotknou jen zatím pro turisty „skrytých“ míst, ale půjde také o ty největší atrakce jako je Havana, Varadero a Trinidad. Ty jsou už delší době na hraně maximální turistické kapacity. Jak se vypořádají s masovým příliv mladých a nadšených turistů na ostrov?

Při velké kupní síle Američanů je dost pravděpodobné, že dojde ke zdražení služeb. To zřejmě postihne i focení atraktivních míst (nyní stojí 1 dolar).

Tak to je slavný kubánský rum s čerstvou limetkou, colou a ledem.
Zdroj: Bigstock.com

Tipy na místa, kde ještě stále panuje atmosféra staré Kuby?

Havana: Vyfoťte si slavnou budovu a klasickou pohlednicovou záležitost El Capitolio. Zamiřte do slavné továrny na doutníky a do restaurace Bodeguita del Medio – sem chodil rád Ernest Hemingway.

Architektonická perla Kuby - El Capitolio.
Zdroj: Bigstock.com

Varadero: Jemný písek na pláží dlouhé více než 20 km – to bohatě vystačí samo o sobě. Připočtěte k tomu zázemí luxusních hotelů přímo na pobřeží a hned už je jasné, proč je Varadero oblíbeným letoviskem.

Na pobřeží Kuby se budete cítit jako v mořském ráji.
Zdroj: Bigstock.com

Trinidad: Tady to tepe pestrým kulturním životem. Nádherné město s domy z 16. století a řadou uměleckých galerií patří plným právem na seznam UNESCO.

Zajímá vás více informací o Kubě? Prozkoumejte o ní unikátní portál, který připravuje cestovní kancelář ESO travel.

Cienfuegos: Město vybraného francouzského elegantního střihu. Na Kubě nenajdete místo se známou pařížskou atmosférou. Nezapomeňte navštívit fantasticky vypadající vodopády El Nicho – leží poblíž města.  

 

Inzertní sdělení: Procestujte Kubu!

Od prvního probuzení v Havaně do toho posledního během několikadenního pobytu u pláží Varadera prožijete 10 dnů a nocí v přírodě plné palem a tabákových plantáží a ve městech, kde na ulicích hraje salsa a v barech nalévají ten nejlepší místní rum.

Stihnete si užít vytrácející se atmosféru revoluční Kuby, uvidíte nádherný Trinidad, dostanete se do údolí cukrovarů, díky nimž má celý svět sladší život. To vše s českým průvodcem.

  
  
 
 

Místo

23° 6' 14.8068", -82° 21' 51.6096"
Rubrika:
Aktivity:

Kultura

Autor:
Pavel Jartym

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Konec atmosféry staré dobré Kuby? Známe místa, kde ji zachovali