Přejít k hlavnímu obsahu

Korsika: Ostrov, na němž se světové modelky fotí nahoře bez

Na první pohled vám přijde, že tenhle ostrov někdo záměrně vyříznul z Alp a hodil přímo doprostřed rozbouřeného moře. Zdejší hory dosahují úctyhodné výšky 3 000 metrů a i během parného léta na jejich vrcholcích spatříte zbytky posledního sněhu.

Na lyžovačku to sice během prázdninových měsíců není, o to víc si však užijete místní pláže, horské treky nebo adrenalin na některé z rozbouřených řek. Na čtvrtém největším ostrovu Středomoří si zkrátka každý najde „to svoje“. Je úplně jedno, jestli spadáte do skupin plážových povalečů, pro které je ideální dovolenou  relax na pláži s drinkem v ruce, nebo dáváte raději přednost zdolávání horských vrcholů.

Tíhne-li vaše srdce k podmořským hloubkám, pak i vy Korsice propadnete. Pozor ale na to, aby se vaše vášeň nestala osudnou stejně jako českému Elvisovi Presleymu – Karlu Zichovi, který poblíž korsického města Porto-Vecchio dostal infarkt. Jeho poslední slova prý zněla: „Ty vole, mně je blbě…“

Ostrov celebrit a luxusu

Ale abychom o Korsice nesmýšleli hned ze začátku negativně, zaměříme svou pozornost jinam. O tom, že je Korsika vskutku krásným a rozmanitým ostrovem, vypovídá i nespočet návštěv českých i zahraničních celebrit a státníků, které se právě zde rozhodly trávit letní dovolenou. Příkladem budiž sedmašedesátiletá milionářka Ivana Trump, která si na Korsice užívala se svým mladším kolouškem Rossano Rubicondim. Co se dělo za zdmi hotelového komplexu snad ani nechceme domýšlet.

Na Korsiku zavítala i známá milionářská dědička, rádoby zpěvačka, herečka (filmů pro dospělé) a společenská prominentka Paris Hiltonová. Její návštěva na ostrově se jí stala ovšem os(t)udná. Záliba v užívání lehkých drog ji dovedla až do náruče korsických policistů. Jak se z problémů „vylízala“, o tom už zdroje mlčí.

Korsiku si oblíbil také slavný pilot formule 1 a Mistr světa z roku 2007 Kimi Räikkönen, který na ostrov zavítal společně se svou přítelkyní. A s výčtem celebrit, které ostrov pravidelně navštěvují, bychom mohli pokračovat donekonečna.

Každý větší přístav ve Středozemním moři je obsypaný jachtami.

 Nahé krásky uprostřed drsné krajiny

Pánové, zbystřete! Na Korsice můžete narazit na krásné dívky, okouzlující dámy, ale i nahaté modelky. Nevěříte? Pak zneužijte strýčka Googla (doufáme, že žádný skutečný strýček tohoto jména neexistuje) a jako hledaný pojem zadejte „kalendář Pirelli 2012“. Vaše zraky uchvátí odhalené vršky, spodky i zadky.

Za zrodem tohoto kalendáře, jemuž (kromě krásných dam) dominuje zejména drsná korsická příroda, stojí známý fotograf Mario Sorrenti. Ze stránek kalendáře vás bude svádět například Kate Mossová nebo Mila Jovovichová.

Kalendář byl jako již tradičně určen vysokým státníkům, slavným osobnostem a významným zákazníkům. Vydražit jste ho mohli ale také v aukci, jejíž výtěžek putoval na nákup zdravotnické techniky pro léčení zhoubných onemocnění v Masarykově onkologickém ústavu.

Na ostrově nechybí socha nejslavnějšího Korsičana Napoleona.

Nenechte se odradit!

Přesto, že ve vás mohou vzbuzovat tyto řádky pořádnou dávku respektu, mějte na paměti, že Korsika je ostrovem klidným a nekonfliktním. (Pokud se sem tedy nerozhodnete dovážet drogy nebo fotit zdejší muslimy v Burkinách - více ve sloupku vedle článku).

  • Stejně klidným a nekonfliktním místem ve Francii je i nedaleké St. Tropéz, ležící na francouzské Riviéře.

Ostrov je každopádně místem rozmanitých kontrastů a hned po první návštěvě na vás vychrlí hned několik důvodů, proč tomuto zapomenutému kousku země v moři naprosto propadnout…

 
 

Místo

41° 55' 10.7616", 8° 44' 17.826"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Korsika: Ostrov, na němž se světové modelky fotí nahoře bez