Přejít k hlavnímu obsahu

Nejdivnější jídla světa: Dáte si kachní embryo a omlazující nápoj z prasečí placenty?

Kdyby vás ve východní Asii viděli pojídat jogurt, pomysleli by si, že jste prase a odešli by posvačit vejce s nevylíhnutou kachnou. Inu, jiný kraj, jiný mrav. I mezi nápoji můžeme narazit na hodně zarážející speciality, třeba na víno s myšími mláďaty. A to zdaleka není všechno.

Těšíte se na vejce, rozklepnete ho a uvnitř najdete skoro úplně vyvinuté kachní mládě. Pro Středoevropana je balut asi tou největší podivností. Konzumují ho na jihovýchodě Asie, například na Filipínách. Navíc ho jedí bez knedlíku a bez zelí.

Co ještě mají rádi v Asii? V některých domácnostech přežívá starodávný zvyk ulovit opici, rozrazit jí lebku a ještě teplý syrový mozek sníst. Bohudík je tato tradice na ústupu.

V Thajsku mají rádi i vodní blechy.
Zdroj: Takoradee (Wikimedia Commons)

Smažená varlata, nebo raději sýr s výkaly?

Vypadá to jako řízek nebo spíše smažená játra, ale jde o obalené genitálie. Býčí koule jsou pro mnoho lidí delikatesa.

Kapitolu samu pro sebe představují oči, které se jedí na mnoha místech světa. Některé kultury jim připisují zvláštní moc. V Mongolsku konzumují jačí oči, na Aljašce zase ovčí. I v západním světě najdeme trochu zarážející speciality. Byli jste na dovolené na Sardinii a rozplývali se nad úžasnou chutí sýra Casu marzu? Vězte, že na jeho fermentaci, a tudíž i tu báječnou chuť a konzistenci, mají velký podíl larvy a jejich výkaly.

Přečtěte si také o tom, co mohou gambijští mladíci nabídnout evropským ženám. Nebo s námi sledujte cestu Feldou do Číny.
Od drůbeží obdoby kolen nahoru známe slepice dobře. Pro Číňany je běžné i pojídání částí pařátů.
Zdroj: Tomás Castelazo (Wikimedia Commons)

Chcete být mladí a krásní? Pijte prasečí placentu!

Podíváme se i na nápoje. Měli jste někdy jogurtovou colu? S touhle zvláštností přišla slavná Pepsi a byl to největší propadák v historii firmy. A to Pepsi funguje už od roku 1903. Úspěch neměla ani celerová sedovka od Dr. Browna. Všechny podivnosti ale přebíjí japonský nápoj bilk. Angličtináři možná tuší, že jde o spojení slov beer a milk, tedy pivo a mléko. Oni to vážně pijí!

Korejci zase pijí nápoje z kvašeného zelí, Thajci netopýří krev. Z Jižní a Střední Ameriky známe pálenky s červem nebo hadem, Číňané s touto praktikou zašli ještě o kousek dál. V nejlidnatější zemi světa tak můžeme ochutnat například ještěrčí víno nebo víno s myšími mláďaty. To má údajně zázračnou moc a pomáhá léčit různé nemoci. Podle babských rad i s jaterními potížemi. Vážně existuje alkohol, který léčí játra?

A Japonci? Ti mají rádi pití vyráběné z vepřové placenty. Prý má vliv na stárnutí a krásu, takže mu holdují především ženy.

 
 

Místo

0°, 0°
Rubrika:

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejdivnější jídla světa: Dáte si kachní embryo a omlazující nápoj z prasečí placenty?