Přejít k hlavnímu obsahu

Nejkrásnější pláže Dominikány: Jsou známé i z TV reklam!

Tak schválně, kde myslíte, že jsou nejkrásnější pláže? Maledivy? Thajsko? Samá voda! Jsou v Dominikánské republice a je to oficiálně potvrzené od organizace UNESCO. Jedna je jak z katalogu, další si zahrála v reklamě, jiná leží uprostřed nádherně šumících vln.

Dech beroucí pláže jsou tím největším přírodním bohatstvím, které v Dominikánská republice najdete. Bílý prachový teplý písek, průzračné moře a nad tím vším šelest sklánějících se palem, ale i velké množství pláží kamenitých nebo pláží s hustými porosty mangrove – každý si jistě najde, to co mu nejlépe bude sedět.

A co se tyče kvality údržby budete jistě velmi mile překvapeni, že není ani moc velký rozdíl mezi plážemi veřejnými a hotelovými. Jediný rozdíl je logicky v tom, že hotelové mají kompletní zázemí a obvykle i slunečníky a lehátky zdarma. 

Cayo Levantado neboli Bacardi Island – točila se tady totiž reklama právě na tento rum.
Zdroj: Bigstock.com

A kam za vodními sporty a kam za relaxačním plaváním? Za tou na východní a jižní pobřeží země, kde je moře klidné a i dál od břehu mělké. Na severu si na své přijdou zase milovníci adrenalinových vodních sportů – vítr tu čechrá vyšší vlny než kde jinde.

A jaké, že jsou TOP pláže, o kterých musíte 100% vědět?

1. Pláž rumového ostrova Bacardi 

Cayo Levantado, od doby, kdy tu vznikla reklama na rum, známější spíše jako Bacardi Island, leží nedaleko letoviska Samaná. Reklama se kdysi točila přímo na zdejší pláži, jejíž obrovskou výhodou je minimální přelidněnost. Mají tu jen 2 hotelové resorty.

K ostrovu se váže ještě jedna zajímavá legenda, podle které je zde zakopaný obrovský pirátský poklad. Věřte, nevěřte - tu a tam se zde vyrojí poněkud zvláštní individua, v ruce s detektorem kovu a sluchátky na uších. 

Bayahibe - nádherné azurové moře a pláže jak z katalogu
Zdroj: Bigstock.com

2. Pohlednicová pláž Bayahibe 

Pláž Bayahibe lemuje stejnojmenné pobřežní letovisko na jižním pobřeží Dominikány a je typickým pohlednicovým skvostem. Úzký pruh oslnivě bílého písku tu doplňuje světlounce modrá voda a bujná zeleň kokosových palem. Pod nimi se ukrývají malé obchůdky a bary, kde frčí zábava až dlouho do nočních hodin.

3. Pláž Bavaro – patří na žebříček světových pláží

Bavaro – nejslavnější pláž v Dominikánské republice. Několik kilometrů dlouhý pás písku na východním pobřeží ostrova lemují také palmy (ač ne v tak hojném množství jako pláž Bayahibe) a luxusní střechy hotelů v letovisku Punta Cana.

Bavaro se každoročně umisťuje v žebříčku těch vůbec nejkrásnějších pláží planety (aktuálně dle serveru Tripadvisor je 11. v celé karibské oblasti). S přelidněností se tedy musí trochu počítat. O pláž je opravdu velký zájem, což je i dáno tím, že pro šnorchlování jsou tu ideální podmínky.

Pláž Bavaro lemuje letovisko Punta Cana a patří k nejkrásnějším plážím planety.
Zdroj: Bigstock.com

4. Elegantní a méně davová Cap Cana

Na letovisko Punta Cana a pláž Bavaro navazuje Cap Cana. Elegantní městečko a stejnojmenná pláž, kde je proti slavné pláži Bavaro více palem, ale méně turistů. Plážový servis je tu ale stejně kvalitní jako i na Bavaro. Takže pokud chcete mít na Dominikáně více soukromí, rozhodně se vydejte se.

Cap Cana je menší letovisko s velikou marinou i pro velké jachty, které v posledních letech získává na oblibě. I díky blízkosti letiště v Punta Cana.

5. Sever patří adrenalinu – El Caletón a Cabarete 

Pláže na severu Dominikánské republiky vyhledávají spíše vyznavači sportovního řádění a vyšších vln. Platí tu dokonce zajímavý zákon, který omezuje výšku staveb na pláži na tři patra – právě proto, aby se o ně nelámal vítr a surfaři tu nepřišli o ideální podmínky.

INZERTNÍ SDĚLENÍ: Na textu se podílela cestovní kancelář ESO travel, specialista na cestování do exotických lokalit včetně Karibiku nebo moří kolem Antarktidy.
Udělejte si romantickou dovolenou na jedné z perel Karibiku. Najdete zde překrásné písčité pláže, blankytně modré teplé moře a příjemné tropické podnebí s nádhernou přírodou. Tato země je ideálním místem pro odpočinkovou dovolenou.

Pláž Cabarete je jednou z nejvýznamnějších a největších lokalit pro surfování a kiteboarding. Obdobný věhlas má mezi surfaři i El Caletón. Tuhle pláž mají velmi rádi mladí lidé. Pokud vás právě tento styl dovolené láká, pak určitě vyrazte sem!

6. Ostrov Saona a zdejší pláž

Saona je menší ostrůvek při jižním pobřeží Dominikánské republiky a velkým zážitkem už je jen samotná cesta sem – obvyklým dopravním prostředkem je totiž katamarán. Vyráží se ráno z Punta Cany a celý výlet i se šnorchlováním a obědem na pláži trvá asi devět hodin.

Mimochodem, zdejší pláž se proslavila po celém světě – hrála v reklamě na známou kokosovou tyčinku a její autentičnost je stále dosud lidskou nohou neposkvrněna. 

Pláž Cabarete vyhledávají surfaři a kiteboardisté z celého světa.
Zdroj: Bigstock.com

7. Ostrov Catalina – zastávka zaoceánských parníků

Catalina je menší neobydlený ostrov, do jehož okolí se vyráží za šnorchlováním. Lodě v její blízkosti obvykle zakotví přímo nad korálovými útesy. A nejen obyčejné lodě, často tu kotví i obrovské zaoceánské parníky.

A takhle to na ostrově vypadá.
Zdroj: Bigstock.com

V blízkosti ostrova navíc z vln vystupuje zdejší slunečný artefakt – nádherná pláž uprostřed mořských vln, která je známou dominikánskou raritou.

 
 

Místo

18° 43' 33.2112", -68° 27' 48.1032"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Pavel Jartym

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejkrásnější pláže Dominikány: Jsou známé i z TV reklam!