Přejít k hlavnímu obsahu

Obraz s tulipány vykouzlí jarní pocit

Obraz vypadající jako hotové umělecké dílo a přitom je to fotka? Přesně to nabízí originální obrazy z fotografií. Velkou výhodou je široký výběr různých variant a motivů. Na rozdíl od tapety je můžete jednou za čas vyměnit a nepotřebují vyčlenit tolik prostoru. Jak vybrat ten správný a kam všude je můžete využít?

Motiv, který vás neomrzí

Při výběru obrazu do interiéru by se mělo jednat o motiv, který se nám bude líbit natolik, že si dokážeme představit koukat na něj po mnoho dní. S výběrem si klidně dejte pořádně záležet a nespěchejte. Jakmile spatříte ten správný motiv, určitě to poznáte. Kromě osobní záliby však musí ladit i s dalším vybavením místnosti. Obraz s tulipány může mít různé barevné odstíny a příjemně rozzáří celý pokoj. Svěží barvy působí lákavě a krásně. I v těch nejhorších dnech se zachmuřeným počasím budete mít k dispozici dotek jara. Květinové vzory jsou klasikou a nic s nimi nezkazíte při kombinaci se všemi možnými styly.

Vybírejte v souladu s interiérem

Výběr v souladu s interiérem ale nutně neznamená, že musí být obraz v úplně stejném stylu a barvách. Často velmi dobře pracují kontrasty a důmyslná propojení. Nad zelenou pohovku umístit obraz s červenými tulipány může vypadat mnohem lépe, než to zní. S představou konkrétního obrazu na stěně pokoje vám pomohou vizualizace. Stejně ale budete muset zapojit trochu fantazie pro dosazení vybraného motivu zrovna do vašeho bytu a na určené místo. Zároveň se ale nejedná o tak masivní prvek a musela by to být velká smůla, aby nevhodný motiv zkazil dojem z celého interiéru.

Obraz se hodí do každé místnosti

Zajímavé obrazy na plátně dokážou prosvětlit každý pokoj a dodají mu osobitost a útulný pocit. Obraz s tulipány může najít své místo téměř kdekoliv. Nejčastěji se tyto dekorace využívají v obývacím pokoji, ložnici a na chodbách. V menší velikosti se jistě hodí i do například do kuchyně a do osobní pracovny. Fantazii se meze nekladou. Dokonce ani komerční prostory nemusí zůstat bez krásných obrazů. Pokud se vám někde zdá zeď příliš holá a smutná, je nejvyšší čas pořídit si krásný obraz.

Obraz s tulipány.
Zdroj:

Nechte se inspirovat

Inspirace není nikdy dost, takže neváhejte a prohlédněte si obrazy s tulipány všech možných barev a tvarů. Třeba zjistíte, že ta volná stěna ve Vaší pracovně si zaslouží trochu oživení a přírodní veselý motiv jí udělá jen dobře. Prohlédněte si fotografie interiérů s obrazy a probuďte v sobě cit pro detail a vyzdobení vaší místnosti. I když je široká nabídka často kontraproduktivní a značně komplikuje výběr nerozhodným jedincům, nabízí celou řadu možností. A kdo říká, že si musíte koupit pouze jeden obraz? Kupte si jich klidně více a střídejte je podle ročních období, případně je umístěte do více místností v domě.

Jak vybrat dokonalý obraz?

Na obraz budete nějakou dobu koukat, tak si dejte záležet, ať se výběr opravdu povede. V první řadě si určete, kam obraz umístíte. Podle toho zvolíte odpovídající motiv. Nemusíte se bát ani experimentů a vybírat hlavně podle toho, co se vám doopravdy líbí.

Na základě vyhrazeného místa vyberete správné rozměry. Na výběr máte z několika variant. Obraz na plátně může být buď klasicky jednodílný, ale i dvoudílný, třídílný, čtyřdílný či pětidílný. Výsledný motiv je možné lehce upravit pomocí vlastního výřezu. Přidat si můžete i variantu obrazu v rámu v černé či hnědé barvě. 

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Obraz s tulipány vykouzlí jarní pocit