Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Hl. fotka k článku o 7

Evropská atmosféra. - Cestovinky.cz
<a href="http://www.flickr.com/photos/95572727@N00/">Stuck in Customs</a> via <a href="http://foter.com/">Foter.com</a> / <a href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/">CC BY-NC-SA</a>

Stop cestovatelské rutině: 7 nejvíce okouzlujících měst v Evropě, o kterých nevíte, že existují!

Paříž, Londýn, Amsterdam, Barcelona, Berlín... Seznam krásných a známých měst Evropy je nekonečný. Nejlepší na tom je, že stejně tak nekonečný může být seznam i méně známých, ale stejně nádherných evropských městeček. Vybrali jsme vám pár tipů na poznání.

1. Volterra

Nádherné středověké městečko v Toskánsku. Čekají vás zde kamenné úzké a křivolaké uličky a renesanční náměstí a mnoha pozůstatků po etruské a římské kultuře. Jeho magickému kouzlo pomáhají i dominantní skaliska obklopující Volterru. Tady se snoubí vnitřní krása s výhodnou polohou.

Volterra leží uprostřed Toskánska.
Zdroj: Bigstock.com
V Toskánsku můžete také vidět slavnou katedrálu Santa Maria del Fiore. Znáte její story?

2. Ålesund

Ukázkový příklad spojení evropské secese a skandinávské architektury, to je Ålesund – secesní rarita. Tři ostrovy, na kterých se město rozkládá, a horské štíty v pozadí jen umocňují neobyčejný zážitek při návštěvě města.

Alesund je největší rybářský přístav v Norsku.
Zdroj: Bigstock.com
V Norsku se nachází také světoznámá přírodní vyhlídka.  

3. Marvão

Romantika tu přímo teče po typicky nízkých uličkách a křišťálově bílých fasádách zdejších domů. Malebné portugalské městečko se pyšní zajímavým hradem, jehož stavba se datuje do dob Maurské nadvlády nad Pyrenejským poloostrovem.

Městečko se nachází blízko hranic se Španělskem.
Zdroj: Bigstock.com

4. Bosa

Nejkrásnější město na Sardinii? Pastelové domky, palmy na nábřeží a sítě tajuplných středověkých uliček s dominantním hradem z 12. století na kopci nad městem vás snadno přesvědčí.

Bosa leží na západě ostrova Sardinie.
Zdroj: Bigstock.com

5. Locronan

Jde o kamenné město postavené v typickém bretaňském stylu a uvolněného životního stylu. Musíte zde ochutnat úžasné mušle, kterým je Locronan proslavený široko daleko. Rádi sem jezdí francouzští filmaři.

Locronan patří na oficiální seznam: Nejkrásnějších vesnic Francie.
Zdroj: Bigstock.com

6. Bibury

Šarm starého světa? Tak ten hledejte v Bibury ve Velké Británii. Určitě vás vtáhne stejně, jako nás. Typické malebné domky jako by vypadly ze starých anglických románů, takže když v Bilbury zahlédnete zahradníka, máte strach, že bude vraždit.

Bibury leží na západ od univerzitního Oxfordu.
Zdroj: Bigstock.com

7. Pučišća

Město je pyšné na svůj hluboký záliv a 1, 5 km dlouhou zátoku. Nachází se na ostrově Brač, poblíž Splitu. Večerní sklenka vína na přístavní promenádě či procházka po klidných a sluncem zalitých uliček a průčelí vás naprosto očaruje. Zapomeňte na Francouzskou riviéru!

Víte, že ostrovu Brač se říká ostrov oleje a vína?
Zdroj: Bigstock.com
Ale samozřejmě, i ona má své kouzlo. Takové St. Tropez... Netřeba povídat.
 
 

Místo

43° 24' 5.4504", 10° 51' 47.7144"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Pavel Jartym

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Stop cestovatelské rutině: 7 nejvíce okouzlujících měst v Evropě, o kterých nevíte, že existují!