Přejít k hlavnímu obsahu

5 nejkrásnějších pláží Evropy: tady se vám bude líbit, i kdybyste nechtěli

Uklidňujete se po dovolené tím, kam byste mohli vyrazit příště? Máme pro vás pět tipů na pláže, kterým jednoduše neodoláte. Pohodlně se usaďte a vydejte se s námi na plážovou krasojízdu po okouzlujících evropských destinacích.

Pláž Rabbit: jedna z nejkrásnějších na světě

Rabbit Beach
Rabbit Beach je sázka na jistotu, pokud si chcete užít krásný den na krásné pláži.
Zdroj:
Shutterstock

Kde ji najdete: Lampedusa, Sicílie, Itálie

Doprava: Z hlavního města Lampedusa se na Rabbit Beach dostanete asi za 20 minut automobilem. Pláž je docela zašitá, šipky vás ale bezpečně navedou.

Nejbližší letiště: Na východě ostrova najdete letiště Lampedusa (Lampedusa Airport, Contrada Cala Francese). Na ostrov většinou přímé lety z Prahy nemíří. Nejčastěji tudíž turisté volí cestu na Sicílii a z ní poté plavbu trajektem na ostrůvek Lampedusa.

Nejoblíbenější turistické letovisko v okolí: Za zmínku stojí maličkatý ostrůvek Isola dei Conigli, který se nachází v těsné blízkosti pláže Rabbit Beach a je možno na něj z Lampedusy doplavat.

  • Pláž byla několikrát po sobě vyhlášena za nejkrásnější pláž Evropy.
  • Rabbit Beach je druhou nejkrásnější pláží světa.
  • Pláž je dlouhá asi 200 metrů a nachází se na jižním pobřeží ostrova.

Pláž Makronissos: pro milovníky aktivního odpočinku

Makronissos Beach
Pláž Makronissos je jedním z nejfotografovanějších míst na Kypru.
Zdroj:
Shutterstock

Kde ji najdete: Ayia Napa, Kypr

Doprava: Na pláž se dostanete třeba z maličkatého městečka Sotira. Autem jste tady za necelých deset minut. Vydat se sem ale můžete také přímo z Ayia Napa nebo letoviska Liopetri.

Nejbližší letiště: Nejbližší je letiště v Larnace, odkud je to na pláž zhruba 38 minut autem. Půjčovny automobilů se nacházejí v okolí letiště, ale i oblíbených turistických letoviscích. Doba letu z Prahy na Larnacu činí asi 5 hodin.

Nejoblíbenější turistické letovisko v okolí: Bezkonkurenčně nejoblíbenějším je letovisko Ayia Napa, které leží na jihovýchodním výběžku ostrova, u břehů Středozemního moře. Letovisko je oblíbené zejména díky svým překrásným plážím a čistému moři. Je zde ale také nespočet nákupních možností a řada restaurací, servírujících tradiční kyperské a řecké speciality.

  • Pláž je vlastně jakýmsi seskupením tří menších zátok.
  • Najdete tady několik základen vodních sportů.
  • Díky písečnému podloží a pozvolnému vstupy do vody je pláž vhodná i pro rodiny s dětmi nebo osoby se zhoršenou pohyblivostí.

Pláž La Concha: miss Španělsko

La Concha Beach
Pláž La Concha je údajně tou nejkrásnější v celém Španělsku.
Zdroj:
Shutterstock

Kde ji najdete: San Sebastian – Donostia, Španělsko

Doprava: Z oblíbeného letoviska San Sebastian se sem dostanete automobilem asi za tři minuty. Pěšky pak za minut deset. Pláž je totiž umístěna prakticky na konci oblíbené turistické destinace. U pláže se nachází parkoviště a několik zastávek autobusů.

Nejbližší letiště: Nejbližší letiště, vzdálené asi 100 kilometrů od letoviska San Sebastian, najdete v Bilbao. Cesta sem z pláže trvá zhruba hodinku a půl. Doba letu z Prahy do Bilbaa činí asi 2 hodiny a 35 minut (bez mezipřistání).

Nejoblíbenější turistické letovisko v okolí: Nejbližším a nejoblíbenějším letoviskem je zmíněný San Sebastian. Tohle Baskické město ukrývá nespočet památek a tři překrásné pláže – zmíněnou La Conchu, nudistickou Zurriolu a klidnou Ondarretu.

  • Pláži La Concha se říká, že je vůbec tou nejkrásnější v celém Španělsku.
  • Pláž má na délku asi 1500 metrů.
  • La Concha je lemována promenádou s restauracemi a obchůdky pro turisty.

Pláž Falésia: zamilují si ji především fotografové

Falésia Beach
Barva skal nad pláží Falésia se neustále mění, což dodává místu jedinečnou atmosféru.
Zdroj:
Shutterstock

Kde ji najdete: Olhos de Agua, Portugalsko

Doprava: Z letoviskaOlhos de Agua se sem dostanete automobilem za necelých deset minut. Myslete ovšem na to, že poslední část cesty budete muset absolvovat po svých. U pláže je parkoviště, na kterém můžete nechat automobil, čtyřkolku nebo skútr.

Nejbližší letiště: Nejbližší je letiště ve městě Faro, vzdálené od pláže zhruba 35 kilometrů. Doba letu z Prahy do Portugalska činí asi 2 hodiny a 40 minut.

Nejoblíbenější turistické letovisko v okolí: Bezkonkurenčně nejoblíbenějším je letovisko Albufeira, které je od pláže vzdáleno asi 10 kilometrů. Autem se na pláž z tohoto letoviska dostanete asi za 20 minut.

  • Pláž má na délku zhruba tři kilometry.
  • Počítejte ale s tím, že se během hlavní sezóny rychle zaplní stejně jako parkoviště nad ní.
  • Barva na skalách nad pláží se neustále mění, je tak vděčným objektem fotografů z celého světa.

Pláž Milos: místo pro zamilované nudisty

Milos Beach
Pláž Milos si musíte zasloužit. Výstup a následný sestup na ní ale není nic pro kardiaky.
Zdroj:
Shutterstock

Kde ji najdete: Agios Nikitas, Lefkada, Řecko

Doprava: Do letoviska Agios Nikitas se dostanete z hlavního města Lefkada autem za dobrou půlhodinku. Pláž je totiž od města vzdálená necelých 40 kilometrů. Zavezou vás sem ale také místní autobusy nebo taxíky. Z letoviska se sem dostanete jednoduše pěšky skrze skalnatou pěšinku, na níž není výstup zrovna dvakrát jednoduchý. Počítejte asi s 20 minutami cesty, což může být během horkého poledne docela náročné. Na pláž ale v sezóně jezdí také výletní lodě nejen z městečka Agios Nikitas, ale také z Nidri nebo Vasiliki.

Nejbližší letiště: Nejbližší letiště je na řecké pevnině a jmenuje je Preveza. Z Prevezy to je na pláž asi 40 minut automobilem (přičemž závěrečný výstup musíte opět absolvovat pěšky). Doba letu z Prahy do Prevezy činí něco málo přes dvě hodinky.

Nejoblíbenější turistické letovisko v okolí: Nejoblíbenějším letoviskem je samotné Agios Nikitas – maličkatá vesnička, tvořená jednou hlavní ulicí, kde najdete nespočet restaurací s tradičními řeckými specialitami, obchůdků se suvenýry, stejnojmennou pláž a půjčovny automobilů, čtyřkolek a skútrů.

  • Milos patří mezi nejkrásnější pláže ostrova Lefkada.
  • Na jižním konci pláže najdete několik osamocených jeskyní.
  • Toleruje se tady koupání bez plavek.
  • Milos získala přezdívku „Pláž zamilovaných“

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

 
 

Místo

35° 30' 47.8116", 12° 33' 27.5256"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

5 nejkrásnějších pláží Evropy: tady se vám bude líbit, i kdybyste nechtěli