Přejít k hlavnímu obsahu

6 tipů na romantické výlety po České republice

Blížící se jaro je ideální dobou pro poznávání krásných míst a měst. Nepanují totiž tropická horka, zároveň ani nehrozí omrzliny při delším pobytu venku, i když ty asi tento rok nehrozí ani v zimě. Všechno navíc začíná krásně kvést a probouzet se. To si vysloveně žádá nějaký romantický výlet jen pro vás a vaši drahou polovičku.

Ale kam se vypravit? Možností je opravdu nespočet. A to ani nemusíte opustit hranice naší republiky. Krásných a romantických míst, která stojí za návštěvu, najdete i u nás desítky. My si teď ukážeme alespoň některá z nich.

1.   Zámek Hluboká

Jedním z nejromantičtějších míst České republiky je překrásný zámek Hluboká, který je právem považován za jednu z našich nejatraktivnějších památek. Zámek najdete ve městě Hluboká nad Vltavou, které leží přibližně 15 kilometrů od Českých Budějovic. Těšit se můžete na prohlídku překrásných interiérů i procházku upraveným zámeckým parkem. Za návštěvu poté stojí i nedaleká ZOO Hluboká nebo barokní lovecký zámek Ohrada, který je domovem zajímavého muzea.

2.   Vodní zámek Červená Lhota

Když už je řeč o romantických zámcích, nesmíme zapomenout na renesanční vodní zámek Červená Lhota, který rovněž naleznete v Jihočeském kraji. Až spatříte překrásný červený zámek zrcadlící se hladině rybníka, budeme mít jistě pocit, jako byste se ocitli v jiném světě. Pohádkovém světě. A ani nebudete daleko od pravdy. Vždyť právě na zámku Červená Lhota už se nejedna česká pohádka natáčela.

3.   Telč

U pohádek ještě chvíli zůstaneme. Jen se za nimi přesuneme na Vysočinu. Právě tady totiž leží překrásná Telč zapsaná na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Asi nikoho nepřekvapí, že je právě tomuto městu přezdíváno “renesanční perla České republiky”. Nebude ani těžké si představit, jak se po zdejším krásném náměstí Zachariáše z Hradce procházely urozené princezny nebo projížděly kočáry tažené koňmi. Popusťte uzdu své fantazii a proměňte se alespoň na chvíli v princeznu i vy. V Telči to nebude nic těžkého.

4.   Praha

Ptáte se, co dělá turisty přeplněná Praha mezi romantickými místy České republiky? A prošli jste se někdy večer zapadlými uličkami Starého Města nebo pražské Kampy? Pokud jste zatím neměli tu čest, určitě do Prahy zavítejte a zkuste svůj výlet pojmout trochu jinak než jako klasický turista. Uvidíte sami, že večeře v restauraci s výhledem na Karlův most a Pražský hrad vám jednoduše učaruje.

Praha je pro romantické výlety jako stvořená.

5.   Lednicko-valtický areál

Každý milovník vína, krásné přírody a památek by měl mít jediný cíl. Lednicko-valtický areál. Tato krásná oblast ležící v Jihomoravském kraji nabízí od všeho trochu. Dobré víno můžete ochutnat v útulných vinných sklepech situovaných ve vinařských vesničkách, na malebnou přírodu tady narazíte takřka na každém kroku a ani o památky nouze nebude. Jen zmíníme třeba zámek Lednice, zámek Valtice, Apollónův chrám nebo sloupořadí Tři Grácie. Celý Lednicko-valtický areál je protkán sítí dobře značených cyklistických tras. Pokud tedy patříte mezi nadšené cyklisty, určitě si nezapomeňte přibalit svá kola. Tady je určitě využijete.

6.   České Švýcarsko (Bastei, Rudolfův kámen)

Poslední destinací, kterou zmíníme a která v našem seznamu určitě nesmí chybět, je Národní park České Švýcarsko. Zde si přijdou na své zejména milovníci krásné přírody a jejích jedinečných výtvorů. Na celém území parku můžete obdivovat skalní věže, brány, stěny, rokle i další skalní útvary, z nichž nejznámějším je bezesporu Pravčická brána. Ta se také stala hlavním symbolem celého parku. Národní park České Švýcarsko je součástí území zvaného Českosaské Švýcarsko, které zasahuje i do sousedního Německa. Snadno se tak můžete vypravit i za hranici a poznávat další přírodní krásy. Mezi ty nejznámější patří skalní most Bastei, dominanta Saského Švýcarska.

Dopřejte si wellness procedury i komfortní ubytování

Romantický výlet si zaslouží také odpovídající ubytování. Po celodenním poznávání českých krás si totiž zasloužíte pořádný odpočinek. Pokud dáváte přednost vířivým vanám, saunám nebo třeba masážím, určitě si prohlédněte nabídku wellness hotelů na Spa.cz. Jestliže byste raději zvolili útulný penzion stojící doslova “na samotě u lesa”, zkuste své štěstí na portálu Hotel.cz. Tady určitě najdete přesně to, co hledáte.

 
 

Místo

49° 49' 2.9712", 15° 28' 22.6632"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

6 tipů na romantické výlety po České republice