Přejít k hlavnímu obsahu

Bude se otevírat největší hotel na světě!

Pokud hádáte, největší hotel na světě bude v Dubai či USA, pletete se. Výstavba nového největšího hotelu světa s 10.000 lůžky je plánována nedaleko poutního místa Mekky v Saúdské Arábii. Slavné arabské poutní místo Mekku ročně navštíví statisíce věřících. Právě pro ně má v roce 2017 otevírat na 64.000 metrech čtverečních hotel Abraj Kudai.

Nebude se ovšem jednat pouze o místo na přespání ležící na hlavních tepnách vedoucích do Mekky a autobusového nádraží. Hosté budou mít k dispozicí též 70 restaurací, nákupní centrum, konferenční centrum či sportovní halu. Vedle pěti podlaží, které budou sloužit výhradně saúdské královské rodině, najdeme v hotelu též 12 věží po 30 až 48 podlažích zakončené několika heliporty.

Předpokládaná cena hotelu stavěného saúdskoarabským ministerstvem financí a designovaného skupinou Dar Al-Handash je 3,6 miliardy amerických dolarů a bude nabízet v této zemi bezprecedentní úroveň luxusu. Vzhledem k jedinečné velikosti, výšce, architektonickému stylu a umístění expozice bude hotel významným orientačním bodem  s moderním designem a multifunkčním využitím.

Hotel Izmailovo, Moskva

Kterým hotelům vezme nový největší hotel světa prvenství? V současnosti největší hotel světa nalezneme v Rusku. Konkrétně hotelu Izmailovo v Moskvě se 7500 lůžky. Celý hotel tvoří 4 budovy, se jmény z řecké abecedy – Alfa, Beta, Vega a Gama-delta, každá se 30 patry. Hotel hostil například atlety během olympiády v roce 1980 a nyní má 3 hvězdy.

Hotel Ismailovo v Moskvě je na Evropu neobvykle vysoký.
Zdroj: Artem Svetlov from Moscow, Russia CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Hotel MGM Grand and Signature, Las Vegas

Druhou příčku obsadil se svými 6772 pokoji hotel MGM Grand, jež se nachází v USA v Las Vegas. Skládá se ze čtyř budov, každá má 30 pater. Největší hotel ve městě hříchu, je v současné době již ikonou. Odehrávaly se zde nezapomenutelné boxerské zápasy, jedinečné koncerty a vystoupení takových velikánů jako Davida Copperfielda nebo Cirque du Soleil.

Slavný gigant MGM v americké Nevadě.
Zdroj: Alex Proimos from Sydney, Australia CC BY 2.0 )], via Wikimedia Commons

First Word hotel, Malajsie

Třetím největším hotelem světa se nachází ve městě Pahang, v Malajsii. Byl postaven v pěší vzdálenosti od zábavního parku Genting Theme Park, jehož široké nabídky zábavních služeb mohou klienti hotelu využívat. Hotel nabídne 6118 pokojů, funkčně zařízených a díky rozdělení do několika sekcí, je hotel neustále v rekonstrukci.

 
 

Místo

21° 26' 9.4452", 39° 52' 28.8696"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petr Míka

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Bude se otevírat největší hotel na světě!