Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Bulharsko a jeho skvosty: Tohle jsou nejkrásnější pláže, na kterých je odpočinek zážitkem

Máte zálusk na Bulharsko a jeho pláže? Podívejte se, které patří k těm nejkrásnějším a vydejte se najisto!

Pláž Karadere

Nechcete se na pláži mačkat a zároveň toužíte po romantice? Pak se z malebné vesničky Byala vydejte úzkou cestičkou mezi vinicemi až k divoké, tři kilometry dlouhé písčité pláži Karadere.

Pláž, kterou lemuje svěží zeleň, vás dostane svou divokou krásou, stejně jako skutečností, že ani během hlavní sezóny tady není hlava na hlavě. Zajímavostí je, že v okrajové části pláže vyvěrá pramen pitné vody. Počkejte si v tomhle zapomenutém ráji na západ slunce. Stanete se totiž svědkem úchvatné podívané.

Pláž Karadere
Při okrajové části pláže můžete narazit na pramen, z něhož vyvěrá pitná voda.
Zdroj:
Bigstockphoto

V Rilském klášteře odpočívá levá ruka jeho zakladatele a z fresek se vám zatočí hlava

Pláž Bolata

Další kráskou je Bolata beach, kterou najdete v blízkosti městečka Kavarna. Ne nadarmo se o téhle pláži hovoří jako o jedné z nejkrásnějších v celém Bulharsku. Stejně jako výše uvedená Karadere, není ani Bolata okupována zástupy nedočkavých turistů, takže si tady místo k odpočinku najdete i během hlavní sezóny.

Pláž se stejnojmennou zátokou je navíc součástí přírodní rezervace, takže zde můžete během odpočinku pozorovat nejrůznější druhy ptáků a dalších vzácných zvířecích druhů.

Pláž Bolata
Pláž Bolata si zamilují především romantické duše. Západy slunce jsou tady jednoduše nepopsatelné.
Zdroj:
Bigstock.com

 

Zlaté písky

Zlaté písky patří mezi nejvyhledávanější a nejnavštěvovanější bulharská letoviska. A není se čemu divit. Vždyť zdejší pláže jsou pokryty pískem toho nejjemnějšího zrna s lákavou zlatavou barvou, která skvěle kontrastuje s blankytně modrým mořem.

Letovisko s dlouhou písčitou pláží, která v některých místech dosahuje šířky až 100 metrů, najdete asi 25 km od mezinárodního letiště ve Varně. Nudit vás navíc nebude ani v noci. Pláž je totiž poseta restauracemi i bary s bohatou nabídkou výtečných jídel a koktejlů.

Zlaté písky
Letovisko Zlaté písky patří mezi nejoblíbenější a nejnavštěvovanější v celém Bulharsku. To i díky krásné písčité pláži, která v některých místech dosahuje šířky 100 metrů.
Zdroj:
Bigstockphoto

Národní park Pirin: 500 let staré borovice a víno, které pil Churchill na svatbě

Pláž Silistar

Jsou na vás Zlaté písky příliš rušné a toužíte po troše soukromí? Vydejte se na pláž Silistar, která se nachází mimo rušná bulharská letoviska. Díky své poloze ani ona nebývá během hlavní sezóny přeplněná.

Její další předností je i velmi pozvolný vstup do moře, díky kterému je pláž vhodná také pro hůře pohyblivé osoby nebo rodiny s dětmi. V severní části pláže se do moře vlévá stejnojmenná řeka a nedaleko najdete i bary, restaurace a menší kemp.

Pláž Silistar
Silistar je oblíbená zejména pro velmi pozvolné vstupy do moře, takže na ni rádi odpočívají třeba rodiny s dětmi.
Zdroj:
Bigstockphoto

Slunečné pobřeží

V našem výčtu nemůžeme vynechat ani nejmodernější bulharské letovisko, napříč kterým se táhne více než osm kilometrů dlouhá a 200 metrů široká písčitá pláž s pozvolným vstupem do vody.

Letovisko se stejnojmennou pláží se nachází cca 35 km severně od Burgasu a vzhledem k nadstandardní čistotě moře i pláže je Slunečné pobřeží držitelem Modré vlajky. Příjemně vás překvapí také nespočet moderních restaurací a barů, obchůdků i základen vodních sportů. Letovisko je navíc rušné nejen během dne, ale hlavně v noci.

nejkrásnější pláže Bulharska
Zdroj:
Shutterstock

Použité zdroje:

  • bulharsko.net/mista/slunecne-pobrezi.html
  • blog.fischer.cz/fotoclanky/plaze-bulharsko
  • novinky.cz/clanek/cestovani-bulharske-zlate-pisky-luxus-klid-a-pohoda-v-prirodni-rezervaci-40401420
 
 

Místo

42° 54' 46.8108", 27° 53' 46.9932"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Bulharsko a jeho skvosty: Tohle jsou nejkrásnější pláže, na kterých je odpočinek zážitkem