Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Bydlet v karavanu za 120 dolarů za noc? V Portlandu je to hit

Čtyři stěny, střecha, recepce se zvonečkem - tak si představujeme klasický hotel. Poblíž Portlandu v americkém státě Oregon ovšem najdeme trochu neobvyklý hotel. Skládá se z několika pojízdných karavanů přetvořených do podoby útulných a zajímavě vypadajících domů. Podíváme se na ně blíž.

Cestování po západním pobřeží USA si lze zpestřit u těchto zajímavě vypadajících domečků. Šest malých a umělecky vyvedených přívěsů představuje šest zvláštních světů, které vám přiblíží původní bydlení obyvatel tohoto koutu země, tedy Portlandu - místa, které zrovna nepatří mezi turisticky nejvyhledávanější lokality. Na západním pobřeží má totiž v podobě Seattlu, Los Angeles nebo San Francisca hodně silnou konkurenci. Ale právě absence davů lidí s fotoaparáty a silueta Mount Hood za městem atraktivitu Portlandu dost zvyšuje.

Malé domečky tvoří malou vesničku a s malou návsí.
Zdroj: tinyhousehotel.com

 

Všechny karavany vlastnoručně upravil majitel hotelu.
Zdroj: tinyhousehotel.com

Portland miluje absurditu a karneval

Sami tamní obyvatelé říkají, že je Portland městem milujícím podivnosti a absurdity. Nyní má díky „tiny house hotelu“ Caravan další. A dobře umístěnou, hotel totiž najdeme v trendy čtvrti Alberta Arts District. Přibližně dvacet bloků na severovýchodě Portlandu poskytuje domov umělcům, restauracím nejrůznějších světový kuchyní a neobvyklým obchůdkům. Každý poslední čtvrtek v měsíci se zde koná tzv. art walk, kdy se otevřou dveře galerií a obchodů s uměním a před nimi se sejdou pouliční umělci. Všichni dohromady poté slaví, obdivují si vzájemně umělecká díla a představují je návštěvníkům. Tento malý umělecký karneval získává stále větší oblibu.

Pokoje jsou pro jednoho až dva hosty, větší maringotky až pro čtyři hosty.
Zdroj: tinyhousehotel.com

 Malé město s velkým snem

A právě v této čtvrti vzniknul „hotel malých domečků“. Šest přívěsů o rozloze deset až dvacet metrů čtverečních má vše, co potřebujete k bydlení - malou ložnici, kuchyň a koupelnu s toaletou. Dohromady tvroří miniaturní město, na jehož náměstí si můžete se sousedy grilovat hamburgery nebo jen tak poklábosit o cenách nafty či americkém snu. Zdát se vám tu o něm může už za sto dvacet dolarů na noc.

 

Hotel je v provozu od léta 2014, ale jeho kniha hostů už se začíná řádně zaplňovat.
Zdroj: tinyhousehotel.com

Hledají se hipsterští hosté!

Okolní čtvrť však není vůbec opuštěná. V pouhých třech blocích najdete kavárny, hospody, obchody s bio potravinami, tetovací salón či galerie. „Usrkávejte koktejl na střešní terase baru, dejte si veganský bezlepkový grilovaný sýr uvnitř předělaného školního autobusu a poslouchejte lokální hudbu v nekuřáckém baru - a to jenom jeden blok od našeho hotelu,“ lákají na webových stránkách majitelé hotelu. Jejich cílová skupina je nejspíš naprosto jasná.

Čtvrť nabízí ubytování od hostelů pro baťůžkáře až po pětihvězdičkového hotely. Hotel Caravan je však aktuálně hitem.
Zdroj: tinyhousehotel.com
 
 

Místo

45° 31' 12", -122° 40' 54.9984"
Rubrika:
Aktivity:

Kultura

Autor:
Petra Kejklíčková

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Bydlet v karavanu za 120 dolarů za noc? V Portlandu je to hit