Přejít k hlavnímu obsahu

Celoročně otevřené kempy v Česku: tahle místa vás nadchnou

Chcete se někam vydat s obytným vozem, přívěsem nebo do vytápěné chatky místo toho, abyste se zavřeli do hotelu? Tyhle kempy vás přivítají kdykoli!

Tedy pokud zrovna neřádí koronavirus a nedělá nám všem čáru přes rozpočet. Za normálních okolností je u nás dost kempů, ve kterých můžete „zakotvit“ klidně i v únoru. I tehdy je totiž krásně, ať už na horách, nebo třeba u skal.

Kemp Špindl

Milovníkům Krkonoš není Špindlerův Mlýn neznámý, ne všichni si ale můžou (nebo chtějí) dovolit hotel nebo apartmán. Jde to ale i levněji, a pokud rádi pobydete v přírodě i po túře po hřebeni, tenhle kemp vás nadchne.

Moderní kemp v jednom z nejpopulárnějších turistických středisek u nás nabízí na zimu nejen místa pro karavany a obytná auta, ale i krásné vytápěné sruby s vlastním sociálním zařízením, takže se tu budete cítit „jako na chatě“.

Autocamp Železná Ruda

Autocamp Železná Ruda je jediný kemp na Šumavě, ve kterém můžete pobýt i přes zimu. Najdete tu místo na stání pro obytné auto nebo přívěs, ubytovat se ale můžete i ve speciálně zateplené chatce s vlastním vytápěním. 

V kempu je taky restaurace, gril a ohniště (kdyby náhodou), sociální zařízení, v létě pak hosti oceňují dětské hřiště a víceúčelové antukové hřiště. Přímo v kempu si můžete půjčit elektrokolo i elektroskútr, v létě míče, sítě, potřeby na tenis a stolní tenis. 

Autocamp Sedmihorky

Autocamp Sedmihorky patří k těm nejoblíbenějším kempům v Česku. Jednak nabízí perfektní zázemí, jednak je to z něj co by kamenem dohodil do Českého ráje. Pokud zdejší přírodu milujete, nebo ji chcete teprve objevit, může být tohle to pravé ořechové. 

V zimě se tu můžete ubytovat v obytném autě, karavanu i chatkách, které jsou vytápěné. V pohodě se tak po výletě zahřejete, usušíte a peníze, které jste ušetřili tím, že jste nezvolili hotel, si můžete užít jinak.

Kemp U Kukačků

I na Lipně se můžete na pár zimních dní usadit. Kemp U Kukačků, v němž je to možné, najdete v Horní Plané necelých 30 km od Českého Krumlova. Přijet můžete se svým „mazlem“, případně vám tu pronajmou karavan, mobilheim nebo pokoj, kdyby byla tak třeskutá zima, že by se to nedalo zvládnout.

A proč vyrazit na Lipno v zimě? Šumavské lesy jsou nádherné po celý rok, a když opravdu hodně mrzne, zamrzlá hladina Lipna se mění v nádherně velké kluziště. Právě to je ten hlavní tahák!

Kemp Pecka

Bývá tu docela plno, ale když si včas zarezervujete místo na karavanové stání nebo prostě na poslední chvíli zkusíte štěstí, neuděláte chybu. V zimě si tu můžete pronajmout i chatu se 4, 8 nebo 12 lůžky – ve všech je základní vybavení, mají vlastní koupelnu a toaletu a vytápěny jsou ústředním topením.

Autokemp Frenštát pod Radhoštěm

Když jsme psali o 5 nejlepších kempech v Česku za rok 2019, objevil se mezi nimi i ten ve Frenštátu pod Radhoštěm. A do něj se můžete vypravit i v zimě! V podhůří Beskyd se vám bude určitě líbit. V pohodě se tu zabydlíte s karavanem nebo obytným autem, případně se můžete vrtnout do chatky určené pro osm osob, která má i vlastní krb! Vytápěné jsou ale i menší chatky, a to ve dvou intervalech.

 
 

Místo

50° 33' 13.68", 15° 11' 45.456"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Celoročně otevřené kempy v Česku: tahle místa vás nadchnou