Přejít k hlavnímu obsahu

Cena poznávacího zájezdu do Číny s cestovkou a na vlastní pěst. Jaký je rozdíl?

Rádi byste se podívali do nádherné a pestré Číny, do země velkolepých památek i bohaté historie? Pak jistě tápete nad tím, zda si můžete troufnout vydat se na vlastní pěst, nebo byste měli jet raději s cestovní kanceláří, která se o vše postará.

Každý, kdo chce vycestovat a užít si nějaký ten den v neznámé zemi, řeší hned několik zásadních věcí: finance, jazyková bariéra a případné zařizování nejrůznějších potřebných věcí.

Kalkulace malého okruhu Čínou

Představte si například, že máte jen 10 dní dovolené, a proto se rozhodnete pro cestu k těm nejzásadnějším místům v Číně. Znamená to navštívit Velkou čínskou zeď, Peking, hrobky dynastie Ming, lamaistický klášter a Konfuciův chrám, Letní palác, vyhlášenou pekingskou ZOO, Zakázané město a Chrám nebes.

Náklady na cestu svépomocí

  • Letenka v létě: 18-20 tisíc s taxami, taxi z letiště a na něj po 50 dolarech (2 500 Kč) => 22 500 Kč
  • Hotel v centru města: průměrná cena 2 500 Kč/noc/osoba => 10 000 Kč
  • Program na 5 dní: vstupy a jídlo od rána do večera => 6 000 Kč
  • Vzdálenost Pekingu a Velké čínské zdi: 150 km (300 km tam i zpět) => další finance za benzín
  • + průvodce, půjčení auta, ostatní výlety

Jen konkrétněji vyčíslené položky dohromady činí téměř 40 000 . Cestovní kancelář však nabízí takový zájezd za 29 990 Kč včetně všech služeb průvodce, který se o vše postará. Vy si budete jen užívat návštěvu míst, na která vás dopraví.

Víte, že na seznamu UNESCO je až od roku 1987?
Zdroj: Bigstockphoto.com

Proč dokáže cestovní kancelář nabídnout zájezd levněji, než jak byste ho pořídili sami? Jde především o to, že cestovní kanceláře nakupují letenky dlouho dopředu, za výhodnější ceny, kterých se potom drží i při prodeji. Navíc mají i množstevní slevy například v ubytování na základě dlouhodobých rezervací a předplatných.

Chrám nebes v Pekingu měří 38 m a oltář uvnitř má samotný 5 m!
Zdroj: Bigstockphoto.com
Autor: Autorem článku je Cestovní kancelář ESO travel – specialista na zájezdy do Číny. ESO travel vás provede těmi nejdůležitějšími a nejkrásnějšími místy Číny, k nimž patří Velká čínská zeď, Peking a jeho chlouby. 
 
 

Místo

39° 53' 1.8096", 116° 24' 46.998"
Rubrika:
Aktivity:

Kultura

Autor:
ESO travel

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Cena poznávacího zájezdu do Číny s cestovkou a na vlastní pěst. Jaký je rozdíl?