Přejít k hlavnímu obsahu

Češi ho „za totáče“ zbožňovali. Warnemünde je ráj u Baltu dodnes

Ne že by snad městečku na pobřeží Baltského moře už odzvonilo, naopak. Stále žije svým životem, který je nabitý turismem. Dnes už sem ale z pochopitelných důvodů nejezdí tolik Čechů, máme totiž na výběr víc než v dobách minulého režimu.

Maloměsto s necelými 9 tisíci obyvatel se nachází jen 12 kilometrů severně od Rostocku, který už toho slibuje mnohem víc, aspoň co se běžného, každodenního ruchu, ale i nějakého toho občanského zázemí týče. Pyšnit se ale tak krásnou polohou u moře a ještě mít za zády větší město, to je pořádný argument k návštěvě.

Bělostná pláž, vlahý větřík a (ne)známé lázně

Warnemünde sice už dlouho žije z turismu a za minulého režimu se tu Češi potkávali a střídali častěji, už se ale tolik neví, že jsou tady i jedny z lázní, které se u Baltu těší velké oblibě. A že je tu zima? V parném létě je tu příjemněji než u nás a o jihu ani nemluvě, povívá vlahý větřík a v klidu můžete vyrazit na procházku, až vás přestane bavit povalování na pláži nebo vysedávání v typických „koších“.

Až se vydáte na zmiňovaný „špacír“, určitě se projděte částí města zvanou Alten Strom. Stojí tu domy kapitánů, dnes zrekonstruované na kavárny, restaurace a jiné příjemné podniky. Sednout si na chvíli ke kávě nebo něčemu dobrému k snědku a pozorovat okolní ruch je víc než báječné.

maják Warnemünde
Maják bude ve Warnemünde tím, co hned upoutá váš zrak.
Zdroj:
www.pixabay.com

Když budete chtít využít lázeňského zázemí, určitě to udělejte. Ve Warnemünde je spousta wellness a lázeňských procedur, hemží se to tu odborníky z rostocké nemocnice a je nad slunce jasné, že o vás bude dobře postaráno.

Rozhodně není pravda, že by tu byly k vidění jen maják a konvice na čaj (tedy stavba, které se tak říká). Tohle místo je snadné si zamilovat pro jeho příjemný vzduch, živou letní atmosféru (nebo poklidnou mimosezónní) a tak nějak „jiné moře“, než jaké známe z Chorvatska nebo Itálie.

rybářské domky Warnemünde
Co v malém přímořském městečku obdivovat? Třeba i tyhle rybářské domky a okolní atmosféru!
Zdroj:
Wikipedia

Do Rostocku! Je to, co by kamenem dohodil

Když vás omrzí atmosféra maloměsta nabitého turisty odkudkoli, vypravte se do Rostocku. Tady se dá jít po architektuře, trzích, nakupování a jiných městských kratochvílích. Projděte si pěší zónu Kropeliner Strasse, podívejte se na kostely sv. Petra, jehož součástí je i rozhledna, a Panny Marie, kde zase můžete spatřit orloj. Večer se můžete pobavit v některé z místních hospůdek, barů nebo zajít někam za písničkou. Nudit se tu rozhodně nebudete.

 
 

Místo

54° 10' 34.6116", 12° 4' 42.384"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Češi ho „za totáče“ zbožňovali. Warnemünde je ráj u Baltu dodnes