Přejít k hlavnímu obsahu

Češi se vracejí do Tuniska. Láká je cena, klid, ale i bezpečnost větší než kdy jindy

Loňský červenec byl z hlediska cestovního ruchu pro Tunisko katastrofální, ovšem už v srpnu se situace začala obracet. Zájem Čechů o oblíbenou destinaci zase pozvolna roste. Nádherné pláže a špičkový servis momentálně za tak nízké ceny najdou málokde ve světě.

Důvodů návratu je ale víc, podíváme se na pět z nich.

1. Úžasné pláže

Pláž Mahdii je na cestovatelském webu TripAdvisor oceněná jako jedna z nejlepších afrických pláží pro rok 2016, ale to zdaleka není vše. Tunisko má k 8. červenci 2016 celkem 30 pláží oceněných modrou vlajkou. Takové pláže patří k těm nejlepším na světě (co přesně to znamená, najdete vpravo ve sloupku vedle článku).

Jezdit po Tunisku autem? To by nebyla ta správná romantika.

2. Bezpečnost

Možná to zní zvláštně, avšak bezpečněji snad v Tunisku nikdy nebylo. Před hotely u pláží a na turisticky atraktivních místech má místní policie neustále zostřené hlídky. Navíc velké řetězce vlastnící resorty nebo hotely mají své ochranky, takže do hotelu neproklouzne opravdu nikdo nepovolaný. Čeští turisté vracející se z Tuniska potvrzují, že bezpečnostní opatření nyní Tunisané berou velmi vážně.

3. Cena

V létě 2015 klesly ceny až o 30 % a nahoru se jim zatím moc nechce. I proto na tuniská pobřeží míří více lidí než loni, byť jde zatím o malý zlomek obrovské návštěvnosti z minulých let. Slevy v řádu desítek procent jsou velmi lákavé.

4. Špičkové aquaparky

Znáte to, když se vydáte s celou rodinou na Matějskou pouť nebo na koupaliště a během jednoho dopoledne je peněženka prázdná. V Tunisku nezlevňovaly jen ceny zájezdů, ale i zábavních atrakcí. A přitom tam mají opravdu výstavní kousky. Například největší aquapark v Tunisku v Thalassa Sousse Aquasplash Resortu. Tam mají více než padesátimetrové „turboskluzavky“ nebo „černé díry“, v nichž se klouzající lidé spirálovitě přibližují k cílovému bazénku z výšky až 100 metrů. Na takových atrakcích se i nevrlý morous pořádně „vyblbne“. Nejlepší zdejší aquaparky jsou opravdu něco extra.

V aquaparku si užije celá rodina.

5. Klid

Když nízkou cenu, bezpečí zajišťované státními i soukromými ochránci a udržované ekologické pláže zkombinujete s klidem a absencí front, zní to jako pohádka. Od loňského léta už na plážích není „hlava na hlavě“. Exotika za nízkou cenu se špičkovým servisem, to bývá žádané zboží a lidé v takových lokalitách jen těžko hledají soukromí. V Tunisku ho mají.

Tunisko je také země nádherných památek. Takovéto stavby najdete ve Sfaxu.

Pro ty, koho nevystrašila mediální masáž, je momentálně nejlepší doba k navštívení Tuniska.

 
 

Místo

35° 45' 29.5488", 10° 48' 0.0036"
Rubrika:

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Češi se vracejí do Tuniska. Láká je cena, klid, ale i bezpečnost větší než kdy jindy