Přejít k hlavnímu obsahu

Češi vyplují do Karibiku. Na konci zimy se ohřejí na Kubě a Jamajce

Začátkem příštího roku se na plavbu na Kubu, Jamajku, Kajmanské ostrovy a do Mexika vydává loď MSC Armonia, na jejíž palubě budou i Češi. Prožijí perfektně prosluněné dny na plážích středoamerických rájů!

Pasažéry plavby poveze 250 m dlouhá MSC Armonia, která v téměř 800 kajutách pojme na 2000 cestujících. Na 13 palub se rozprostře téměř 2000 pasažérů, na které čeké luxusní servis se vším všudy. Loď patří do jategorie klasických měst na voděs bazény, saunami, nákupním centrem, běžeckou dráhou, kasinem a galerií. Nechybí ani necelé dvě desítky kaváren, barů a restaurací.

A kam že se tahle superloď vydá? Za poznáním slavných ostrovů, měst a pláží Karibiku. A začněme třeba tím, že účastníci cesty během tří dnů okusí podmanivou atmosféru Havany, hlavního a největšího města Kuby.

Havanský kapitol zezadu vypadá možná ještě lépe než z ulice.
Zdroj: Bigstock.com

O Kubu začíná být dnes stále větší a větší zájem (zvlášť teď při vylepšování vztahu s USA – kdy sem jezdí mnoho mladých Američanů za zábavou), turisté rádi poznávají něco, co je jejich kultuře tak vzdálené. Země o ně rozhodně nouzi nemá. Většina z nich navštěvuje Havanu a Varadero - nejslavnější a atrakcemi nejvíc bohaté místa v zemi.

V Havaně je samozřejmě největší zájem o budovu El Capitolio, kterou známe z pohlednic i obrázků na internetu. K dalším místům, která si turisté nenechávají ujít, patří například restaurace Bodeguita del Medio, do níž rád chodíval slavný literát Ernest Hemingway, či místní proslulá továrna na vybrané doutníky.

Moře přímo pod okny. V Havaně se mají skvěle.
Zdroj: Bigstock.com

Varadero zase všechny láká na více než 20 kilometrů naprosto skvostných pláží s neuvěřitelně jemným pískem a  krystalově průzračnou oceánskou hladinou. K tomu je nutno připočíst luxusní hotely přímo na pobřeží. Potom nemáme důvod divit se, proč mají návštěvníci Kuby Varadero tak rádi.

Varadero. Vypadají vaše sny o dokonalé plážové pohodě jinak? Určitě ne.
Zdroj: Bigstock.com

Obě místa od sebe dělí asi 150 kilometrů a na jejich spojnici stojí slavný stavitelský div most Bacunayagua, u něhož stojí za to udělat si přestávku a zhlédnout z něj do údolí.

Poznejte pestrobarevnost karibské gastronomie

Cestovatelé poznají také hospodářsky druhé nejdůležitější město na Jamajce, přístav Montego Bay se soukromými plážemi a restauracemi připravujícími to nejlepší z karibské kuchyně. Mimochodem, víte, co si vlastně máte pod pojmem karibská kuchyně představit?

Ona žádná tradiční karibská kuchyně vlastně neexistuje, jde o mix vlivů africké, indiánské, západoevropské, indické a čínské gastronomie. Velkou roli tu hraje dostupnost surovin, a tak se velmi často setkáme s mořskými plody. Narazit ale můžeme i na takové zajímavé pokrmy jako např. ananasové špízy, dušenou kozu nebo paprikový kotlík.

INZERTNÍ SDĚLENÍ: Na textu se podílela cestovní kancelář ESO travel, specialista na cestování do exotických lokalit včetně Karibiku nebo moří kolem Antarktidy.
Cesta lodí na Kubu, to zní jako námět na dobrodružný román. Vy si své soukromé dobrodružství na začátku roku 2017 můžete prožít také spolu s námi. Navíc po celou dobu bude na palubě český delegát. 
Pokud cestujete na ostrovy Střední Ameriky, leguána prostě musíte vidět!
Zdroj: Bigstock.com

V mexickém Cozumelu (v překladu Ostrov vlaštovek) budete moci pocítit na vlastní kůži atmosférujednoho z nejlepších a nejoblíbenějších turistických letovisek v celé zemi. Přímo na mexické pevnině byste ho hledali marně, jde o 48 km dlouhý ostrov uprostřed moře.

V Cozumelu můžete navštívit slavné delfinárium.
Zdroj: Bigstock.com

Milovníci potápění na Cozumel nedají dopustit – každým rokem se umísťuje v těch TOP lokalitách pro podmořské bádání. PalancarFranceska nebo třeba Tormentos jsou místa, které rozhodně musíte zkusit. Voda je tu celý rok teplá a při potápění si klidně člověk vystačí i bez neoprénu. 

 
 

Místo

23° 11' 16.818", -81° 10' 33.0456"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Pavel Jartym

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Češi vyplují do Karibiku. Na konci zimy se ohřejí na Kubě a Jamajce