Přejít k hlavnímu obsahu

Lyžování v ČR

obrazek
<a href="http://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/">Petr Kratochvil (Publicdomainpictures.net)</a>, licence Public Domain

Na českých horách začala sezóna

„Tak nám zasněžili sjezdovky, paní Milerová,“ zaradoval by se asi novodobý Švejk, kdyby se místo o osudy následníka trůnu zajímal o zimní sporty. V neděli 31. Listopadu se totiž rozjely vleky v českých střediscích a po celotýdenní práci s umělým zasněžováním vlekaři rozjeli novou sezónu.


Vše odstartova SkiResort  Černá Hora – Pec pod Sněžkou. Akce hned využilo pár stovek nedočkavých nadšenců na lyžích a snowboardech. Stejný areál startoval jako první zimní sezónu i loni.

Lidé, jejichž příjmy jsou závislé na horském cestovním ruchu, doufají, že sněhové podmínky nebudou tak katastrofální jako loni. Pokud by po špatném roku přišel další podobný, spousta vleků a hotelů by z finančních důvodů musela zavřít.

A kdy by měla sezóna končit? Loni velká část areálů zavírala v neděli 23. března, v Krkonoších ale měli připravené a upravené kopce ještě  o týden později 6. dubna. Uvidíme, jak dlouhé klouzání po sněhu nás letos čeká.

Jestliže nesháníte jen informace, ale i nádherné fotky, podívejte se na nás Facebook:
#facebook#

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Na českých horách začala sezóna