Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta po nejkouzelnějších místech souostroví Santorini

Jde vlastně o do moře propadlý vrchol sopky, ale turisté ho milují. Řeč je o souostroví Santorini. Podívejte se na to, jaká místa je fascinují na ostrově azurových střech a sněhobílých domů.

Mnoho lidí si myslí, že název Santorini náleží ostrovu, ovšem jde o celé souostroví, jehož hlavní a největší součást se jmenuje Théra. Z hlediska státní správy jde také o jednu obec, kterou tvoří několik oddělených míst, chcete-li městeček a vesnic. Která z nich jsou nejpůvabnější?

Oia

Žije zde na 4 tisíce lidí.
Zdroj: Bigstock.com

Na severu ostrova (12 km od Firy) leží ta nejkrásnější lokalita na Santorini pro pozorování západů slunce. Malé domky vetkané do skály a bohatě zdobené stěny dotváří působivý obraz nejromantičtějšího města v celém souostroví Kyklad. Nachází se zde i krásný malebný kostel Panagia.

Mimochodem, právě tady mají ono místo proslavené po celém světě - zaoblené modré střechy na domcích s bílou fasádou. 

Fira

Podvečerní procházky jsou zde více než žádané!
Zdroj: Bigstock.com

Hlavní město ostrova je půvabným místem plným terasovitě stoupajících schodů, roztomilých oslíků, křivolakých uliček, modře klenutých kostelů a kavárniček na každém rohu. Hlavním rysem města je to, že vše je zde zakřivené.

Vyhnout se mu prakticky nelze, jedná se o největší přístav, a tudíž hlavní přístupový bod na ostrovy.

Pyrgos

Od roku 1995 je Pyrgos chráněnou památkou.
Zdroj: Bigstock.com

Pyrgos bylo hlavní město ostrova do roku 1800. Stojí zde nejstarší kaple na ostrově. Toto trochu ospalé městečko láká turisty na nádherné výhledy do okolí, pravou řeckou sluneční pohodu a ruiny středověkého benátského hradu v centru. Leží asi 8 km jihovýchodně od města Fira.

Založit tuto osadu v ne úplně mírném kopci asi nebylo zrovna jednoduché, nicméně právě díky tomu se tu dají pořídit tak nádherné fotky okolní krajiny z výšky.

 
 

Místo

36° 27' 44.3988", 25° 22' 40.8972"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Pavel Jartym

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Cesta po nejkouzelnějších místech souostroví Santorini