Přejít k hlavnímu obsahu

Cestovatelé promluvili: Tohle je 13 nejlepších pláží roku 2019, kde můžete odpočívat celoročně

Známý cestovatelský a recenzí portál každoročně zveřejňuje výherce ceny Travellers' Choice, kterého volí cestovatelé z celého světa. Významné ocenění každý rok obdrží luxusní hotely, světové metropole i pláže. A právě nejkrásnějším plážím roku 2019 budou věnovány následující řádky. Pohodlně se usaďte, naše krasojízda právě začíná!

Baia do Sancho (Brazílie)

Baia do Sancho v Brazílii
Brazilskou pláž pokrývá zlatavý písek. Pokud si přivstanete a budete mít štěstí, můžete u jejích břehů spatřit dovádějící delfíny.
Zdroj:
Bigstock.com

Pláž Baia do Sancho najdete na malebném ostrůvku Fernando de Noronha, který leží cca 350 km od brazilské pevniny. Pláž pokrytou zlatavým pískem lemují skaliska, která dotvářejí jedinečné kouzlo tohoto místa. Pokud si přivstanete, můžete při východu slunce spatřit delfíny. Část ostrova byla v roce 2001 prohlášena za národní park pod záštitou organizace UNESCO. Žije zde totiž spousta endemitů.

Varadero Beach (Kuba)

Pláž Varadero na Kubě
Varadero Beach má na délku necelých 20 kilometrů (některé zdroje hovoří „pouze“ o osmnácti kilometrech). Pláž lemují hotely, bary i palmové aleje.
Zdroj:
Bigstock.com

Nejvyhlášenější a nejrozsáhlejší kubánské letovisko nabízí kilometry běloskvoucího písku. Vždyť zdejší stejnojmenná pláž má bez několika mála metrů neuvěřitelných dvacet kilometrů! Pokrytá je korálovým pískem a lemovaná svěžími zelenými palmami. Samozřejmě tady najdete nespočet barů, kde servírují vyhlášené koktejly s pravým kubánským rumem.

Eagle Beach (Aruba)

Pláž Eagle
Tuhle pláž najdete na karibském ostrově Aruba. Pokrývá jí bílý písek, který lemuje průzračné tyrkysové moře.
Zdroj:
Bigstock.com

Další z žebříčku nejkrásnějších pláží světa najdete v Karibiku. Konkrétně tedy na ostrově věčného slunce – Arubě. Zajímavostí je, že se tady snoubí více než 80 národností. Výslednou směsici domorodých kultur a holandských koloniálních tradic tak nenajdete prakticky nikde jinde na světě. Ale zpátky k pláži Eagle Beach, která zabírá nejzápadnější mys Aruby. Tuhle krásku najdete pouhé tři kilometry od metropole Oranjestad a mezinárodního letiště Queen Beatrix. Pláž obklopují luxusní hotelové řetězce a stromové háje i aleje, na po vodě se prohánějí plachetnice a katamarány.

Grace Bay Beach (Turks a Caicos)

Pláž Grace Bay Beach
Kráska jménem Grace Bay je k nalezení na ostrově Providenciales. Nabízí ideální podmínky pro lenošení i potápění.
Zdroj:
Bigstock.com

Pláž Grace Bay Beach opět najdete v Karibiku. Tentokrát se ale musíte vydat do souostroví Turks a Caicos, konkrétně na ostrůvek Providenciales, který se může pochlubit jednou z nejkrásnějších pláží světa. Grace Bay Beach měří úctyhodných osm kilometrů a tvoří jí bílý písek. Pláž láká nejen na lenošení, ale také nabízí vhodné podmínky pro potápění. Množství korálových útesů nacházejících se podél celého zálivu Grace Bay sem láká potápěče z celého světa.

Clearwater Beach (Florida)

Clearwater Beach na Floridě
Floridská kráska nepřestává udivovat. Letos se dostala na přední příčky žebříčku nejkrásnějších pláží světa.
Zdroj:
Bigstock.com

Pláž Clearwater opět pokrývá jemný bílý písek a najdete ji ve stejnojmenném letovisku na Floridě. Oddávat se můžete vodním sportům nebo jen tak lenošit na lehátku. Pokud vás už polehávání na pláži přestane bavit, vydejte se na průzkum zdejšího mořského akvára, které je jedním z mála míst ve Spojených státech oprávněným k záchraně a obnově mořských savců.

Seven Mile Beach (Velký Kajman)

Seven Mile Beach
Pláž Seven Mile Beach najdete na souostroví, cca 200 km jižně od Kuby.
Zdroj:
Bigstock.com

Kajmanské ostrovy objevil v roce 1503 Kryštof Kolumbus a původně je pojmenoval jako ostrovy želv. Až mnohem později získalo souostroví, které najdeme v západním Karibiku necelých 200 km jižně od Kuby, jméno po druhu mořského krokodýla. Ale nebojte, na živé kajmany tady nenarazíte. Co si ale můžete užít plnými doušky, jsou zdejší pláže. Třeba Seven Mile Beach, kterou lemují luxusní hotelové resorty, navštěvují turisté z celého světa. Pokud toužíte po trošce soukromí, vydejte se spíše na její severní část.

Playa Norte (Isla Mujeres)

Playa Norte
Playa Norte je situována na ostrůvku Isla Mujeres hned u pobřeží Cancúnu.
Zdroj:
Bigstock.com

Mexickou krásku Playa Norte najdete na malém ostrůvku Isla Mujeres hned u pobřeží Cancúnu. Pláž měří necelých 700 metrů a opět ji pokrývá běloskvoucí písek, který úžasně kontrastuje s tyrkysovým mořem. Na hladině se vznáší jachty a čluny milionářů i potápěčů, pro které nabízí Playa Norte ideální podmínky. Na pláži se můžete ubytovat, počítejte ale s tím, že hotelů je tady jen poskrovnu a jejich ceny jsou vše, jen ne nízké.

Seven Mile Beach (Jamajka)

Jamajská Seven Mile Beach
Dvanáctikilometrovou krásku najdete v oblíbeném letovisku Negril.
Zdroj:
Bigstock.com

„Jakoby to bylo Déjà vu,“ říkáte si. Ve skutečnosti nese i další kráska v žebříčku Travellers' Choice jméno „Seven Mile“. Tuhle pláž ale najdete na Jamajce, konkrétně v Negrilu, který leží v její nejzápadnější části. Pláž má na délku asi 12 kilometrů a nechybí tady hotely, turistické komplexy, restaurace a bary. I přes svou délku ale bývá pláž poměrně plná.

Playa de Ses Illetes (Baleáry)

Pláž Playa de Ses Illetes
Formentera je mnohými považována za nejkrásnější ostrov Baleár. Asi nikoho tak nepřekvapí, že je tady i jedna z nejkrásnějších pláží roku 2019.
Zdroj:
Bigstock.com

Podle mnohých je Formentera nejkrásnějším a nejmalebnějším baleárským ostrovem. Panenská příroda a přítomnost mnohých překrásných pláží dělají z tohoto místa oblíbený cíl místních i zahraničních turistů. Krásku, která se umístila v žebříčku známého cestovatelského portálu, najdete v chráněné přírodní rezervaci, kde není kromě tří restaurací vůbec nic. A to je dobře. Její krásu a klid si totiž můžete vychutnat plnými doušky.

Ka'anapali Beach (Havaj)

Havajská Ka'anapali Beach
Na Havaji najdete spoustu překrásných pláží. Jednou z nich je i Ka'anapali Beach v oblíbeném letovisku Maui.
Zdroj:
Flickr.com

Havajský ostrov Maui je domovem další krásky, jejíž jméno je Ka'anapali Beach. Pláž má na délku tři kilometry a najdete ji asi 50 minut jízdy autem od letiště Kahului. Pláž pokrývá jemný písek a velkým lákadlem je i útes známý jako Puu Kekaa nebo Black Rock, který je oblíbeným objektem amatérských i profesionálních fotografů.

Manly Beach (Austrálie)

Australská pláž Manly
Pláž Manly si oblíbili především milovníci windsurfingu a dalších vodních sportů.
Zdroj:
Wikimedia commons

Milujete surfování a velké vlny? Pak si udělejte výlet do Sydney, konkrétně tedy na pláž Manly Beach. Ta je jedním z nejoblíbenějších míst pro surfaře v celé Austrálii. Pravidelně se tady konají světové šampionáty v surfování dalších vodních sportech. Pokud surfování neholdujete, můžete se na pláži oddávat nerušenému odpočinku nebo vyzkoušet některý z vodních sportů, pro které je tady připraveno několik základen.

Kelingking Beach (Bali)

Balijská Kelingking Beach
Fotku Kelingking Beach si musíte zasloužit. Na její pořízení se totiž stojí nekonečné fronty.
Zdroj:
Pixabay.com

Bali se může pochlubit celou řadou skvostných pláží. Jednou z nich je i Kelingking Beach, tajemná a nesmírně krásná, avšak suchou nohou nedostupná, pláž ostrova Nusa Penida. Pláž je situovaná na korálovém útesu, odkud pořídíte úchvatné fotografie. Počítejte ale s tím, že na tenhle okamžik čekají zástupy turistů, kteří se pak nezapomenou pořízeným snímkem pochlubit na Instagramu, kde se to fotogenickou pláží Kelingking je hemží.

Anse Lazio (Seychely)

Pláž Anse Lazio
Tahle pláž se v žebříčku nejkrásnějších světových pláží objevuje už po několikáté.
Zdroj:
Pixabay.com

Seychely jsou ne nadarmo přirovnávány k plážovému ráji. Exotických pláží je tady totiž nepočítaně. Jednou z nich je i Anse Lazio. Najdete ji na ostrově Praslin, který se nachází 45 kilometrů severovýchodně od Mahé. Ostrov pokrývá jemný korálový písek a najdete tady i specifický druh palmy Coco de Mer, která neroste nikde na světě. Samotná pláž Anse Lazio je součástí stejnojmenné zátoky, kterou obklopují výše zmíněné pláže. Za průzkum stojí jistě i podmořský život a k vyfocení přímo lákají typické plážové balvany z granitu, které nesmí chybět na žádné fotce.

 
 

Místo

-3° 51' 16.6608", -32° 26' 36.816"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Cestovatelé promluvili: Tohle je 13 nejlepších pláží roku 2019, kde můžete odpočívat celoročně