Přejít k hlavnímu obsahu

Cestovní lékárnička aneb co nesmí v kufru chybět

Během balení na dovolenou jsme myšlenkami na pláži nebo v lese. A ačkoliv si přejeme cestovní lékárničku vůbec nevytahovat z kufru, její promyšlený obsah může zachránit celý pobyt. Přinášíme vám seznam všeho, co nesmíte zapomenout, ať už vyrážíte kamkoliv.

Obsah lékárničky vždy musí odpovídat potřebám jednotlivých cestovatelů. Pokud cestujete s dětmi, zabalte s sebou neotevřené dětské sirupy, které nemusejí být v ledničce, až do jejich otevření, a tak cestu zvládnou bez úhony. Jaká by měla být další výbava cestovní lékárničky?

Pravidelné léky

Vynechat dávku pravidelných léků by mohlo značně ohrozit bezstarostný průběh dovolené, proto při zakládání cestovní lékárničky berte tyto léky jako stavební kámen. A vždy jich zabalte větší množství, než kolik jich podle plánu potřebujete. Zatoulané platíčko nebo zpoždění letadla vás pak nezaskočí.

V případě, že trpíte alergií, si do lékárničky přibalte také dostatečné množství antihistaminik.

Běžné léky

Nezapomeňte ani na své osvědčené léky proti bolesti hlavy, horečce (společně s nimi i teploměr) nebo gel na výrony a otoky. I v zahraničních destinacích jsou samozřejmě lékárny, ale dostupnost vámi vyzkoušeného léku už samozřejmá není.

V lékárničce mají své místo i stahovací obinadlo a gáza. Také náplasti a nůžky. Pohodu při výšlapech si pojistíte gelovými náplastmi na puchýře.

Léky na pálení žáhy a zažívací potíže nám mohou zachránit romantický večer nejen v exotických destinacích.

V letním parnu vyhledáváme klimatizovaní prostory. Ty ale mohou způsobit bolest v krku hned druhý den. Proto do cestovní lékárničky patří i cucavé pastilky na bolest v krku.

Pokud vám přesuny autem, letadlem nebo lodí nedělají dobře, myslete včas i na tyto případy a přibalte platíčko léku na kinetózu.

Nikdy nevíme, co se může přihodit.
Zdroj: 

Proti hmyzu

Ať už jedete k českému rybníku nebo do exotických zemí, repelent je základem pro romantické pozorování hvězd. Repelent vybírejte s ohledem na oblast, ve které se budete pohybovat. A abyste si byli jistí správnou volbou, poraďte se v lékárně. A současně přibalte gel na štípnutí hmyzem, pro zklidnění svědění.

Pokud vyrážíte za exotikou, není od věci si přibalit i moskytiéru a do některých oblastí i antimalarika.

Se sluncem zadobře

I v případě, že se během dovolené neplánujete opalovat, nepodceňujte ochranu proti slunečnímu záření. Vhodný opalovací krém s dostatečným faktorem vás ochrání před spálenou pokožkou, která může pálit i několik dní.

Doporučujeme přibalit i gel na spálenou pokožku, pokud byste se nenamazali dostatečně, a krém po opalování, který pokožku vyživí a připraví na další pobyt na sluníčku.

Stres z balení lékárničky jsme úspěšně zažehnali, tak teď už jen zabalit plavky a můžete vyrazit! Pokud máte do odjezdu ještě čas, přečtěte si další článek o správném obsahu cestovní lékárničky, který pro vás zpracovala lékárnice Alphega lékárny.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Cestovní lékárnička aneb co nesmí v kufru chybět