Přejít k hlavnímu obsahu

Cestovní taška jako skvělá alternativa kufru

Jestliže cestujete často a pravidelně, nebo vyrážíte jen jednou za čas na letní dovolenou či prodloužený víkend, nepodceňujte výběr vhodného zavazadla. Doba vláčení těžkých kufrů v ruce, nebo úmorné bolesti zad taháním batohů na zádech je ta tam. Cestovní tašky na kolečkách jsou velmi pohodlné i skladné a velmi často dobře nahradí i cestovní kufr. Fungují jako věrný sluha, který vás doprovází na cestách, oddělí čisté prádlo od toho špinavého, klidně i suché prádlo od mokrého a vaše oblečení na volný čas či na pláž od přibalených společenských šatů. Pokud stále váháte nad tím, zda zvolit cestovní kufr či cestovní tašku, která možná bude mnohem lépe vyhovovat vašim potřebám, pomůžeme vám vyřešit toto dilema.

Cestovní taška je skvělou alternativou

Pokud jste si již ujasnili, jaký druh cest absolvujete nejčastěji a pro jaký účel vám bude zavazadlo sloužit, výběr bude mnohem snadnější. Na aktivní dovolenou, kde vás čekají časté přesuny, jsou vhodnější cestovní tašky, a to i na kolečkách, se kterými se mnohem lépe manipuluje. Jestliže jedete do jednoho místa na relaxační dovolenou, zvolit můžete i kufr na kolečkách. Velkou roli také hraje velikost zavazadla. Nevolte ji pouze podle délky pobytu, ale i podle svých sil a postavy, ať zavazadlo vůbec zvednete, když musíte vyjít pár schodů a nemůžete cestovní tašku na kolečkách vést. Na krátkou cestu jsou vhodná zavazadla do výšky 55 cm velikostně splňující parametry kabinového zavazadla. Na letištích vám tak odpadne zdlouhavá odbavovací část a čekání na zavazadlo po příletu.

Zdroj: Pexels.com

Skořepinové zavazadlo nebo textilní cestovní taška

Cestovní tašky jsou stále více oblíbené. Zavazadla z textilního materiálu jsou totiž mnohem lehčí a jsou doslova nafukovací a tvárné. Možná je jejich obsah náchylnější k poškození, ale určitě sebou nevezete růžový porcelán. Skořepinové kufry z tvrdého plastu asi lépe chrání vezené věci, ale jsou opravdu těžší. Zvolit můžete i poloměkká zavazadla s pevnou kostrou, kdy se do stran příjemně přizpůsobí baleným potřebám. Snadněji je uzvednete a svůj obsah ochrání. Držadla cestovních jsou dostatečně dlouhá a dají se snadno zasunout. Větší zavazadla bývají vybavena dvěma postranními madly pro snadné zvednutí a přenos.

Zdroj: Pixabay.com

Cestování ulehčí cestovní tašky s kolečky

Jestliže dost času během cestování strávíte chůzí se zavazadly, měly by být vybaveny kolečky. Cestovní tašky se dvěma kolečky, takzvaná upright opravdu velmi snadno převezete skrze obrubníky, rampy nebo schody. Zavazadla se čtyřmi kolečky, která jsou otočná o 360˚ nazývaná spinner, jsou snadno manipulovatelná na přeplněných ulicích a letištních halách. Cestovní tašky na kolečkách různých velikostí jsou perfektní na cestování letadlem, vlakem, autobusem i autem. Jsou velmi praktické. Cestovní tašky lze vézt na kolečkách, v případě potřeby nést v ruce nebo na popruhu přes rameno. Mají mnoho kapes na zip, našité kapsy a vnitřní kapsy, jsou dostatečně prostorné a skladné. Cestovní tašky jsou v mnoha designech i cenových kategoriích a stačí si vybrat barvu a vzor. Skvělou nabídku se snadnou orientací v kategoriích najdete na NejKufry.cz, kde si v klidu domova vyberete a můžete vyrazit vstříc novým zážitkům.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Cestovní taška jako skvělá alternativa kufru