Přejít k hlavnímu obsahu

Chystáte se do Egypta? Sledujte bezpečnostní situaci! Hrozí nepokoje!

Egypt patří v zimních měsících mezi nejoblíbenější turistické cíle Čechů. Ale pozor – země čeká na jarní volby a atmosféra není vůbec dobrá. Ministerstvo zahraničí dokonce nedoporučuje cesty do některých vyhlášených turistických letovisek.

Parlamentní volby na jaře 2013 jitří emoce Egypťanů už dlouhé týdny. V zemi probíhají nepokoje a demonstrace a očekává se, že budou nabírat na intenzitě. I proto vydalo Ministerstvo zahraničních věcí varování. Pozor by si měl člověk dávat ve velkých městech, kde je vyšší pravděpodobnost demonstrací a násilností – hlavně na veřejných místech. Vyhnout by se měl i některých známým turistickým lokalitám. Ostatně více přímo ve vyjádření ministerstva:

MZV upozorňuje, že v Egyptě nadále pokračují demonstrace a protesty v reakci na současnou politickou a sociálně-ekonomickou situaci v zemi. Bezpečnostní situace v turistických letoviscích u Rudého moře je v současném období dobrá, je však třeba nadále dbát zvýšené opatrnosti a zcela se vyhýbat veřejným shromážděním. Ministerstvo zahraničních věcí ČR však nedoporučuje cestovat do severní části Sinajského poloostrova včetně turistického letoviska Taba. Při pobytech v turistických letoviscích v jižní části Sinajského poloostrova MZV doporučuje zvážit jakékoliv cesty českých občanů mimo tato letoviska, zejména v případech individuální turistiky.

Pokud se chystáte do Egypta vycestovat na vlastní pěst, zkuste popřemýšlet, jestli nebude lepší vyrazit, až se situace uklidní. V opačném případě se alespoň registrujte do systému DROZD, což je dobrovolná registrace cestovatelů. Pokud se v některé z oblastí dostanete do potíží, bude na základě této registrace snazší zorganizovat a poskytnout pomoc. 

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Chystáte se do Egypta? Sledujte bezpečnostní situaci! Hrozí nepokoje!