Přejít k hlavnímu obsahu

Čínu ovládl největší festival ledu a sněhu na světě

Město Charbin, které je součástí severovýchodní čínské provincie Chej-lung-ťiang, ovládly ledové sochy a monumentální stavby ze sněhu. Stalo se tak u příležitosti konání 35. festivalu ledových soch, který se zde pořádá už od roku 1963. Akce je v současné době největší svého druhu na světě, proto se není čemu divit, že do čínského Charbinu přiláká každoročně miliony turistů z celého světa. Na co se můžou letos těšit?

Město jako z pohádky

Hned na první pohled vás upoutá množství nejrůznějších barev. Doslova jako v duhové říši si bude připadat každý návštěvník, který do města Charbin během pořádání festivalu zavítá. Monumentální stavby a sochy z ledu jsou různě nasvíceny a představují tak jedinečnou podívanou, kterou jinde na světě prostě nespatříte. Areál je stejně jako v minulých letech rozdělený na několik tematických zón. Letos se můžete projít třeba po Ledové kvetoucí zahradě anebo skrz Fantastický svět. Obdivovat gigantické skulptury i ohromné ledové paláce bude možné v průběhu ledna a února.

Na výzdobě letošního festivalu se podílelo 35 týmů umělců z celého světa.
Zdroj: Youtube.com

Ledové sňatky i sněhuláci

Kromě obdivování uměleckých děl ze sněhu a ledu se tady můžete klouzat po ledových polích, hrát na schovávanou mezi sněhuláky nebo třeba uzavřít manželství. Mezi další neméně zajímavé atrakce festivalu patří také jízda na saních na řece Songhua, vytváření ledových soch na jezeře či repliky významných světových staveb. Najdete tady hrady, zámky, ale i světové monumenty. To vše ale v teplotách, které mnohdy atakují hranici minus 35 stupňů.

Festival ledu a sněhu probíhá od ledna do února v čínském městě Charbin.
Zdroj: bigstock.com

600 000 metrů plných ledových staveb

Letošní velkolepá přehlídka monumentálních staveb se rozpíná na více než 600 000 čtverečních metrech pozemků. Obdivovat tady můžete například miniaturní repliku římského kolosea či katedrálu v Miláně. O vznik soch a replik významných staveb se zasloužilo 35 týmů umělců z celého světa. Ti nejprve musí ledové kvádry vydolovat z řeky Sung-chua a převézt je do města. Tam je k sobě „lepí“ vodou a tvoří z nich dech beroucí dekorace. Součástí festivalu je kromě ledových soch celá řada dalších atrakcí, včetně 3D animací, které ve světě sněhu a ledu působ obzvlášť působivě.

 
 

Místo

45° 48' 36.9756", 126° 31' 8.9544"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Čínu ovládl největší festival ledu a sněhu na světě