Přejít k hlavnímu obsahu

Dinosauři v Beskydech? Zdobit budou letošní Ledové Pustevny

Návštěvníci se dočkali! Opět po roce se na oblíbené Pustevny vrací výstava ledových soch. Letošní ročník má název „Návrat dinosaurů do Beskyd“ a probíhat bude od 14. ledna do 5. února.

Třpytivý led a tajemná hra světel na Pustevnách každoročně dotváří unikátní zážitek, který si zamilují velcí i malí. Ledové sochy jsou tradicí, kterou si oblíbili turisté z blízkého i vzdáleného okolí.

Plnohodnotný ročník se vším všudy

Po covidové pauze, kdy bylo konání Ledových Pusteven značně nejisté a v konečném důsledku poměrně komplikované, nás čeká plnohodnotný ročník se vším všudy! Chybět nebudou obří ledové sochy ani bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

Příprava soch v plném proudu

Ledové kvádry, kterých bylo na Pustevny v posledních dnech přivezeno na 1 460 kusů, se právě nyní mění pod rukama zkušených řezbářů a sochařů v dokonalá mistrovská díla, která budou zdobit předpřipravené stany ve zmíněném termínu každý den od 9.00 do 16.30 hod.

Stany budou opět zpoplatněné

Stejně jako u minulých ročníků bude potřeba i letos u vstupů do stanů uhradit vstupné, které činí 100 Kč pro dospělého. Děti do 10 let mají vstup zdarma. Zdarma je vstup také pro osoby, které se na Pustevny nechají dopravit lanovkou. Pokud k areálu přijedete autem, můžete ho bezplatně nechat na parkovišti P1 – Ráztoka s kapacitou 60 parkovacích míst.

Znamení zvěrokruhu na Pustevnách.
V předchozích letech zdobily Pustevny třeba ledová znamení zvěrokruhu.
Zdroj:
Shutterstock

Jak jezdí lanovka a kolik stojí?

Pokud se rozhodnete dopravit na výstavu ledových soch lanovkou, pak mějte na paměti, že z dolní stanice lanovka vyráží každý den od devíti do sedmnácti hodin. Dospělí zaplatí 220, případně 270 Kč za klasické nebo zpáteční jízdné. Jízdenka pro dítě stojí 130, případně 160 Kč (zpáteční). Menší děti do pěti let a ZTP mají jízdu lanovkou zdarma.

Bohatý doprovodný program i sochy ze sněhu

Pokud počasí dovolí, kromě ledových soch vzniknou na Pustevnách i sochy ze sněhu. O víkendu nebude chybět bohatý doprovodný program pro děti i dospělé, který – jako už každoročně – zajistí Hit rádio Orion. Letošní, 23. ročník bude opět nezapomenutelný a v mnoha ohledech výjimečný. Kdy jindy se vám taky poštěstí narazit v Beskydech na dinosaura?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

49° 29' 17.4793", 18° 15' 56.1979"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Dinosauři v Beskydech? Zdobit budou letošní Ledové Pustevny