Přejít k hlavnímu obsahu

„Doktore, řekli jsme bez bab.“ Ta vaše ještě není na SuperShe Islandu?

Asi nikomu není potřeba dvakrát připomínat nesmrtelné hlášky z komedie Věry Chytilové, která patří mezi legendární snímky české kinematografie. Když se v luxusní restauraci Bolek Polívka rozkřikuje na Mirka Donutila, který s sebou přibral i ženu, s diváky cloumají záchvaty smíchu. Víte, ale že ve Finsku existuje rovnou celý ostrov, kam je zakázán vstup nikoli ženám, ale pánům tvorstva?

SuperShe Island – ostrov mužům zapovězený

S nápadem vytvořit netradiční resort, který ve Finsku a možná ani ve světě nemá obdoby, přišla americká podnikatelka Kristina Roth. Ta vycházela z vlastních zkušeností a tvrdila, že kdykoli se kolem ní mihl nějaký pohledný mladík, měla tendence okamžitě všeho nechat a začít se upravovat. Došla tak názoru, že ženy si zkrátka ve společnosti mužů nedokážou plně odpočinout, protože se soustředí na to, aby byly pro okolí atraktivní. A tak se jí v hlavě zrodil nápad na resort, kam mají muži vstup zakázán.

Celkem může na ostrově odpočívat deset žen. Ty majitelka vybírá osobně na základě vyplněného dotazníku.
Zdroj: supersheisland.com

Lázně, meditace a luxusní chatky

Součástí ostrova SuperShe jsou nyní čtyři luxusně vybavené chatky, lázně s nespočtem procedur, ale i místa, kde ženy odpočívají, meditují a věnují se jen samy sobě. Rozloha ostrova činí 3,4 hektaru a najdete ho u pobřeží Finska, asi hodinu a dvacet minut od helsinského hlediště. Nečekejte však žádné vzrostlé palmy a slunečníky. Skalnatý ostrůvek je porostlý jehličnatými lesy a na míle vzdálený tradičním dovoleným, jak si je mnoho žen představuje. Popíjení drinků s deštníčkem a odpočinek na písčitých plážích tady vyměníte za fitko, kurzy vaření uprostřed panenské přírody a sbližování s okolím i ostatními návštěvnicemi.

V současné době jsou součástí ostrova čtyři luxusně vybavené chatky, které pojmou až deset osob.
Zdroj: supersheisland.com

Výběrové řízení pro profesionální požitkářky

Dostat se do některé ze čtyř chatek ostrova ovšem nebude zrovna dvakrát jednoduché. Ostrov se vybrané hrstce VIP zájemkyň otevře v červnu, veřejnost ho pak může navštěvovat od července tohoto roku. Abyste si sem však mohly přijet odpočinout, musíte projít hustým sítem a výběrovým řízením. Dle všech dostupných informací nebude zanedbatelná ani cena pobytu, která však dosud nebyla zveřejněna. Majitelka ostrova vybírá své návštěvnice osobně na základě dotazníku uveřejněného na oficiálních stránkách projektu.

 
 

Místo

61° 52' 15.6036", 26° 37' 25.104"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

„Doktore, řekli jsme bez bab.“ Ta vaše ještě není na SuperShe Islandu?