Přejít k hlavnímu obsahu

Dovolená v Evropě: místa, na kterých zapaříte jako nikdy

Party a mejdany, to k létu prostě patří. Probudit se jednoho dne v poledne s bolavou hlavou od pití a nohama od urputného tancování jakbysmet.

Pokud nemáte děti, jste single, pár nebo parta přátel, bude pro vás taková party dovolená perfektní. Hlavu si tu vyčistíte raz dva a uvidíte, že si to budete chtít zopakovat. Máme pár tipů pro všechny, kteří ještě letos nevyrazili na dovolenou, a když už vyjedou, rádi by se na ní bavili.

Ibiza – klasika mezi party destinacemi

Ibizou nemůžeme nezačít, to je prostě pojem, klasika. Tento španělský ostrov je svou atmosférou proslulý a žije to na něm snad nepřetržitě. Pro toho, kdo s party dovolenými teprve začíná, to může být pořádný start. Nejspíš to ale bude start, kterého nebudete litovat.

Ibiza je svými party vyhlášená. Tady se může odehrát mejdan vašeho života.
Zdroj: Bigstockphoto

Z hudby tu dominuje ta elektronická až taneční. Největší akce se konávají ve středisku San Antonio, zřejmě nejtradičnějším klubem je Amnesia, která funguje už od 70. let. Na Ibize je prý dokonce největší klub na světě – je jím Privilege a pojme až 10 tisíc osob. Aby měli hosté veškerý komfort, jezdí po ostrově tzv. discobusy, které vás přiblíží k vybraným podnikům.

A co jinak na Ibize? Ostrov má nádherné pláže a průzračné moře tady přímo svádí ke šnorchlování i obyčejnému a bezstarostnému dovádění ve vodě. Jen si dejte pozor na množství alkoholu v krvi, než se do vody vydáte. Krásná je tu i příroda a najdete tu taky památky spadající pod ochranu UNESCO.

Rovinj aneb Chorvatsko není jen pro rodiny s dětmi

Žili jste v domnění, že do Chorvatska se houfně sjíždějí jen rodiče s malými caparty nebo znuděnými puberťáky? Vůbec ne. Pokud si chcete noční život vychutnat plnými doušky v pravé jadranské atmosféře, zamiřte do města Rovinj nebo do jeho nedalekého okolí. Není to tu jako na Ibize, ale na své si taky přijdete.

K těm nejlepším a nejvyhledávanějším klubům patří Mediterraneo Bar, a když budete chtít vyrazit za písničkou, vydejte se do Labirint Clubu. O zábavu se tu stará taky Monvi Center, stačí jen zjistit, kdy se co děje.

Rovinj je jedno z nejmalebnějších chorvatských měst. Užijte si ho!
Zdroj: Bigstockphoto

Mezi mejdanem a mejdanem se můžete vydat třeba do města. To se obecně pokládá za jedno z nejmalebnějších v Chorvatsku. Zdejší uličky jsou romantické a uchvátí vás, protože jsou prostě jiné než ty, kterými denně chodíte do práce.

Mykonos, protože i Řekové umí žít

Nebo aspoň umí zařídit, aby tu turisté o svých dovolených žili na sto procent. Ostrov Mykonos je sám o sobě poměrně klidný, protože dovolenou na něm si nemůže dovolit každý. Když se sem ale dostanete, můžete tu potkat nejednu celebritu, užít si celodenní party přímo na pláži Super Paradise Beach a vyzkoušet pobyt na nudapláži. Neměly by vás tu překvapit homosexuální páry.

Mykonos nepatří k těm nejnavštěvovanějším řeckým ostrovům. Proto se tu budete cítit výjimečně.
Zdroj: Bigstockphoto

I na tomto ostrově si můžete užít typických řeckých scenérií, ba dokonce se i trochu vzdělat – najdete tu hned několik muzeí.

Mallorca je mejdanovým rájem Britů a Němců

To ale neznamená, že byste se na ni a zdejší party nemohli vydat tady. Světoznámý podnik BCM Planet Dance je skutečnou legendou. Pojme až 4 tisíce osob a na vstup si připravte minimálně 30 euro, podle toho, na jaký program se vydáte a co chcete mít v ceně. Na mladé Brity a Němce tady po celý rok nezapomínají, jak divoce se tu baví. Tak se k nim přidejte a ukažte jim, zač je toho Čech!

Mallorca láká na nádherná zákoutí, ale na své si přijdete, i když se chcete pořádně pobavit.
Zdroj: Bigstockphoto

Říká se, že Mallorca má tisíc tváří. Kromě zběsilých party můžete samozřejmě pobýt na některé z pěkným pláží nebo se vydat za památkami. Zábavu si užijete hlavně na jižním pobřeží, na východním pobřeží si na své přijdou obdivovatelé přírody, konkrétně třeba jeskyní. Za útesy se vydejte na západ, a pokud se chcete projít malebným městečkem, na severu už na vás čeká Valldemosa.

Pag – ještě jednou Chorvatsko

Abychom Chorvatsku neukřivdili, musíme zmínit taky ostrov Pag, konkrétně pláž Zrce Beach. Tady se totiž konají velkolepé party, je jich hned několik za sezónu a užít si tu můžete třeba mejdan na lodi! Poslední letošní party ještě stíháte, koná se na začátku září.

Ostrov Pag nabízí krásné pláže, nekončící zábavu a nádhernou přírodu.
Zdroj: Bigstockphoto

Přes den se můžete kochat pohledem na staleté olivovníky, nádherné pláže nebo do starého kaňonu u vesnice Metajna.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

 
 

Místo

39° 35' 4.668", 2° 38' 58.4196"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Dovolená v Evropě: místa, na kterých zapaříte jako nikdy