Přejít k hlavnímu obsahu

Nejvyšší hotel světa: Dubaj střídá Dubaj, ale bylo to o anténu

Kdo by tomu věřil, že jen cca 3 metry rozhodnou v souboji o nejvyšší hotel světa. V Dubaji se zase jednou přepisují dějiny. Pomalu si na to začínáme zvykat.

Dubaj je známá jako oblast posedlá výškovými rekordyMají tu například nejvyšší budovu světa Burj Khalifa s 828 metry a nejvýše položeným obývaným patrem, nejvýše položenou vyhlídkovou terasou, restaurací, mešitou i nejrychlejšími výtahy s nejdelší dráhou jízdy na světě. A také The Dubai Fountain – největší tančící fontánu na světě či největší nákupní středisko Dubai Mall.

Asi nikoho tak nepřekvapí, že v Dubaji stojí také nejvyšší hotel světa. Ještě na konci minulého roku bylo toto prvenství připsáno hotelu JW Mariott Marquis. Od roku 2018 je ale vše jinak.

  

Jen o metr vyšší

S výškou 356 metrů a 75 patry toto prvenství nově získal Gevora Hotel. Luxusní stavba byla návštěvníkům otevřena 12. února. Hotel v sobě kombinuje pohostinnost Středního východu s evropskými uměleckými prvky.

Nachází se v samotném srdci Dubaje, na Ulici šejka Zájida bin Sultána Ál Nahjána, která je součástí dálnice E11 vedoucí po pobřeží Perského zálivu. V jeho bezprostřední blízkosti se nachází známá dubajská obchodní a business centra.

Luxusní prostředí a služby na nejvyšší úrovni, které uspokojí i ty nejnáročnější turisty. To je Gevora hotel.
Zdroj: FB stránka Gevora Hotel

Hosté si mohou užít špičkovou gastronomii v některé ze čtyř stylových restaurací a odpočinek v jednom z 528 pokojů. Luxusně vybavené pokoje jsou doplněny o nadčasové dvoupatrové apartmány s okouzlujícím výhledem po okolí.

Součástí všech pokojů je zabudovaný kuchyňský kout, řada nejmodernějších vychytávek i vysokorychlostní internet. Samozřejmostí jsou i luxusní lázně nebo bazén přímo pod hvězdnou oblohou.

Dubaj má jasný cíl – každoročně chce do své metropole přilákat na 20 000 000 turistů. Turismus by měla podpořit také světoznámá výstava EXPO, kterou bude země hostit v roce 2020.

 
 

Místo

25° 12' 45.1944", 55° 16' 36.7572"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejvyšší hotel světa: Dubaj střídá Dubaj, ale bylo to o anténu