Přejít k hlavnímu obsahu

Erasmus – jak tuto zkušenost vyzdvihnout v CV?

Erasmus je výbornou příležitostí a zkušeností zejména pro studenty. Tento program vás totiž rozhodně má co naučit a získané zkušenosti se vám v budoucí práci budou hodit. Nerozmýšlejte proto nad tím, zda tuto zkušenost do životopisu uvádět. Odpověď je totiž jednoduchá – rozhodně ano.

Flexibilita a nebojácnost

Jestliže se zúčastníte programu Erasmus, pro budoucího zaměstnavatele to o vás může mnoho vypovídat. Především to znamená to, že se nebojíte vycestovat. Uplatnit se v zahraničí totiž někdy může být klíčové. Kromě toho však může ocenit také to, že jste schopni na určitou dobu opustit svůj domov s cílem získání nových zkušeností. Ačkoliv se tedy na první pohled nemusí jednat o velkou věc, při rozhodování personalisty vám to oproti ostatním může přinést bonus.

Vysoká úroveň angličtiny

Schopnost samostatně vycestovat do zahraničí, přičemž zde pro vás není problém ani studium či práce, může také ukazovat na to, že angličtina pro vás není problém. Umět druhý jazyk se vždycky hodí, zejména pokud se jedná právě o angličtinu. Jestliže chcete opravdu prokázat, že anglicky skvěle umíte, můžete absolvovat zkoušky z angličtiny. Při úspěšném splnění získáte certifikát, který bude jasným důkazem, že anglickému jazyku skvěle rozumíte.

Výhoda pro studenty

Jestliže jste se rozhodli zakomponovat do svého životopisu zkušenosti s Erasmem, pak je to jen dobře. Uveďte, jak dlouho jste v zahraničí studovali, na jaké univerzitě jste byli a na co jste se zaměřovali. Pro životopis studenta to může být velkým plus, jelikož se tak odlišíte od ostatních mladých uchazečů a můžete tak zvýšit své šance na úspěch.

Zejména pro mladé lidi může být problémové napsat poutavý životopis, jelikož nemají tolik zkušeností. Proto se hodí vyzdvihnout každé plus, které vám může při žádání o práci pomoci.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Erasmus – jak tuto zkušenost vyzdvihnout v CV?