Přejít k hlavnímu obsahu

Hévíz - maďarská oáza klidu a odpočinku

Lázně Hévíz jsou místem, kde si opravdu královsky odpočinete. Vaše tělo i mysl si zaslouží čas od času pořádně zarelaxovat a místo k tomu stvořené se nachází pouhých 6 hodin jízdy od Prahy!

Něco málo o městu Hévíz

Město Hévíz proslulé termálním jezerem najdete 200 km od Budapešti nedaleko západního pobřeží Balatonu. Ke vzniku jezera se váže hned několik legend, ale patrně žádná z nich se nezakládá na pravdě. Co víme jistě je, že termální prameny v Hévízu si užívali už římští vojáci, po kterých zbylo na dně jezera pár zlatých mincí. Opravdového rozkvětu se ale osada Hévíz dočkala až počátkem 18. století. Tehdy místo postupně zušlechtil šlechtický rod Feštetičů z nedalekého zámku ve městě Keszthely.

Dalšího většího rozkvětu se lázně v Hévízu dočkaly v období mezi světovými válkami, kdy se jejich věhlas rozšířil z Maďarska i do ostatních států Evropy. 
Nyní jde o druhé nejnavštěvovanější místo v Maďarsku, které se může pochlubit moderním vybavením a inovativními léčebnými postupy. Podívejte se jaké ubytování Hévíz nabízí.

Jezero, které nemá obdoby

Unikátní je nejen rozloha jezera, které je největším termálním jezerem v Evropě, ale zejména jeho voda. Díky vysokému obsahu minerálních látek, siřičitanů a mírné radioaktivitě působí termální voda příznivě na onemocnění kloubů, svalů či na záněty. Léčebný pobyt v Hévízu využívají také často ženy s gynekologickými problémy.

Teplota vody v jezeře neklesá ani v mrazivých dnech pod 24 °C, a proto si pobyt v Hévízu můžete užít v jakoukoliv roční dobu. Za příznivou teplotu může jeden z vydatných podzemních pramenů, který jezero napájí. Díky němu se voda kompletně vymění již po 72 hodinách.

Hévíz 1
Zdroj:
penzion.cz

Pokud váš pobyt v Hévízu naplánujete na podzim, můžete se těšit i na nádhernou scenérii rozkvetlých rudých leknínů, které pokrývají velkou plochu vodní hladiny jezera. Místní jim říkají jezerní růže a leknín si dokonce převzali i do městského znaku. Přečtěte si více o tom, proč jsou lázně Hévíz tak oblíbené. Pokud plánujete dovolenou v maďarském Hévízu, můžete se na Spa.cz inspirovat recenzemi hostů, kteří Hévíz už navštívili.

Balaton boglar
Zdroj:
penzion.cz

Lázeňská dovolená se vším všudy

Samotný Hévíz je typické lázeňské městečko s řadou hotelů, penzionů, apartmánů a restaurací. Nad městem se na kopci Egregy pěstuje víno. Při pobytu v Hévízu ho rozhodně nezapomeňte ochutnat. Vinaři ve sklípcích pod kopcem Egregy rádi pohostí žíznivé turisty sklenkou dobrého vína a nabídkou ochutnávku místních specialit.

Kromě lázeňských léčebných procedur si můžete užít i ty vyloženě relaxační. Masáže či wellness nabízejí téměř všechny hotely v Hévízu, takže je z čeho vybírat

Dovolená v Hévízu je vhodná nejen pro lázeňské pacienty, ale pro všechny, kdo touží po tom vidět jedno z nejkrásnějších míst v Maďarsku a zažít na vlastní kůži perfektní odpočinek. Podívejte se také na Hotely.cz na recenze hostů, kteří již Hevíz navštívili.
 

 
 

Místo

46° 47' 26.1168", 17° 11' 3.8004"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Hévíz - maďarská oáza klidu a odpočinku