Přejít k hlavnímu obsahu

Hity v segmentu poznávacích zájezdů? Známe je

Doba, kdy se lidé chtěli především válet na pláži, pomalu ale jistě mizí. Pokud je něco, co můžeme označit jako jasný trend poslední doby, jsou to poznávací zájezdy. Jaké jsou dnes hlavním hitem a kam lidé míří nejčastěji? Podívejte se s námi na několik hlavních ukázek. Mohou být zajímavou inspirací i pro vás.

Eurovíkendy jasně dominují

Co si pod tímto zájezdem představit? Je to cesta do některé z evropských metropolí. Dominuje mnoho měst, kdy mezi hlavní rozhodně patří tato trojice:

  • Paříž
  • Londýn
  • Berlín

Celá charakteristika zájezdu je celkem jasná. V pátek se vyrazí a v neděli se přijede. Během víkendu se skupina cestovatelů snaží vidět co možná nejvíce památek a zajímavostí. Výhodou této možnosti je i to, že lze cestovat nalehko. Stačí volné dámské tepláky jako symbol pohodlného oblečení, a něco do sychravého počasí. Dále už jenom věci na spaní, jelikož součástí zájezdu bývá obvykle nocleh.

Poznávání hor

Není to jenom historie a města. Je to také příroda, kam mnoho lidí velmi často míří. To je druhý příklad oblíbených poznávacích zájezdů. Pokud něco dominuje zcela jasně, jsou to horské oblasti. Zde už je třeba myslet na kvalitnější výbavu. Ať už jde o oblečení, nebo třeba pohodlné boty Geox. Typickým oblíbeným zájezdem je ten, který je spojený i s výšlapem na některou z vyšších hor, který zvládne i méně trénovaný turista.

Zájezdy za místní kulturou a folklorem

Jsou události, které se konají jenom v určitém období. Adventní trhy, různé městské slavnosti, známý Oktoberfest, nebo řada jiných lákadel, kam se chtějí turisté podívat. Obvykle je daný poznávací zájezd spojený nejprve s prohlídkou zajímavých pamětihodností ve městě, a následně se zájemci přesunou právě na danou akci. I toto je jasný příklad zájezdů, během kterých lze jak něco vidět, tak je možné během nich i něco zajímavého zažít.

 
 

Místo

48° 51' 30.1284", 2° 17' 40.1388"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Hity v segmentu poznávacích zájezdů? Známe je