Přejít k hlavnímu obsahu

Houpačka pro bohy: V Indonésii si ti nejodvážnější zdřímnou stovky metrů nad zemí

Houpavý pohyb se řadí k těm nejpříjemnějším pohybům vůbec a pro člověka je naprosto přirozený. Možná si ještě vzpomínáte, jak jste jako malé děti milovali dřevěné houpačky a houpací sítě. Mnohým tahle vášeň zůstala až do dospělosti. Právě ti by měli vyrazit do Indonésie, konkrétně tedy na Mount Hawu. 

Hora Hawu nabízí jedinečnou atrakci – obří houpací sítě takřka v oblacích, několik stovek metrů nad zemí. Pro slabší povahy to rozhodně není.

Spletitá lana a obří houpací sítě, jež mohou svým tvarem možná někomu připomínat specifický tvar dámských kalhotek, najdete na hoře Hawu, v okrese Padalarang ve West Bandung Regency, v západní části Jávy.

Mnozí turisté, kteří houpací sítě v oblacích viděli prostřednictvím videa na sociálních sítích anebo YouTube, si myslí, že jde o jednu z atrakcí, mající za cíl podpořit místní cestovní ruch a přilákat na Jávu nové cestovatele. Ve skutečnosti jde o projekt jisté skupiny ekologů a kmene Badot. Tento projekt má za cíl chránit horu a její lesní porost vlastními těly ekologů a domorodců.

Dostat se na horu můžete s místní ekologickou organizací anebo členy kmene Badot. Ovšem samotný výstup je opravdu velmi náročný. Špičkové vybavení si tady můžete půjčit za menší poplatek. Vystoupat až do stovek metrů nad zemí ale rozhodně není pro ty, kteří mají strach z výšek a houpaček. Ostatně, přesvědčte se sami.

  

 
 

Místo

-6° 50' 4.0236", 107° 27' 36.8496"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Houpačka pro bohy: V Indonésii si ti nejodvážnější zdřímnou stovky metrů nad zemí