Přejít k hlavnímu obsahu

Ideální dovolená v Řecku: Krásná příroda, antické památky i čisté moře a pláže

Pořád nevíte, kam v létě vyrazit? Vsaďte na Řecko, které nabízí nejen krásné moře a romantické pláže, ale i zajímavou historii a dobré jídlo. Na co konkrétně se můžete v Řecku těšit a je lepší se vydat na pevninskou nebo ostrovní část?

Řecko je zemí tisíce ostrovů, zatímco jedni pravidelně vyráží na pevninskou část Řecka, druzí prozkoumávají ostrov po ostrově. Mezi ty nejoblíbenější patří Korfu s dechberoucí přírodou, renesanční Zakynthos, kouzelný ostrov Santorini, přístavní Mykonos, Rhodos plný antických památek a často vyhledávaný je i zájezd na Krétu, která se řadí nejen mezi nejnavštěvovanější řecké ostrovy, ale také mezi ty největší.

Za řeckými památkami vyrazte mimo hlavní sezónu

Dovolená v Řecku je tou pravou pro milovníky antické historie.  Za navštívení zaručeně stojí athénská Akropole, Parthenon i paláce Knossos a Phaistos. Příznivci řeckých bohů si pak nesmí nechat ujít místa, jako jsou Olympie, Delfy a Délos.

Řecké pobřeží je lemováno Benátskými hrady a pevnostmi, které dokazují rozmanitost země. Dáváte-li přednost před koupáním a opalováním prozkoumávání památek a přírodních krás, pak se vyplatí do Řecka vyrazit před hlavní sezónou, tedy od dubna do června, nebo naopak po sezóně od září do října.  

V srpnu nabízí Řecko nejteplejší počasí

I přes bohatou historii je dnes Řecko velmi často navštěvované kvůli nádhernému moři, plážím a luxusním hotelovým resortům, které turistům nabídnou bezstarostných pár dní odpočinku.

Nejteplejšího počasí v Řecku se dočkáte na přelomu července a srpna, kdy maximální teploty dosahují až 35 °C. Díky svěžímu mořskému vánku je ale pocitová teplota o něco nižší. A co se mořské vody týká, ta v srpnu nabízí až 27 °C. Chladné vody se tak zaručeně v Řecku nemusíte obávat.

Naplánujte si dovolenou podle vašich představ

Rádi byste se letos podívali do Řecka? Nevíte ale, na jaký ostrov se vydat? Co vše před dovolenou zařídit? Zda do Řecka letět, nebo vyrazit automobilem? Jak dlouho trvá cesta na jih autem? Kolik peněz si s sebou vzít na prohlídku nejoblíbenějších řeckých památek? Na své otázky se zeptejte na internetu. Diskutovat o Řecku lze v online diskuzích, kde vám poradí zkušení cestovatelé. Dozvíte se celou řadu rad, jak si Řecko užít, co si nenechat ujít, do jaké nejlepší taverny vyrazit a co přivést domu za suvenýry pro své blízké.

Jako turista nemusíte jen odpočívat na pláži a navštěvovat nejznámější památky. Pronajmout si můžete i skútr nebo automobil a prozkoumat tak Řecko křížem krážem. Především pak na ostrovech se vlastní dopravní prostředek vyplatí. Díky diskusnímu fóru zjistíte, nejen kolik vás pronájem bude stát.

Poradit se se zkušenějšími cestovateli se vyplatí, a to jak finančně, tak i časově. Navíc dostanete mnoho zajímavých tipů, které z vaší dovolené udělají tu nezapomenutelnou.

 
 

Místo

39° 4' 27.1488", 21° 49' 27.5232"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Ideální dovolená v Řecku: Krásná příroda, antické památky i čisté moře a pláže