Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vybrat nejlepší hotel? Kromě ceny se soustřeďte na recenze

Plánujete vycestovat za lyžováním do Alp? Chystáte se na dovolenou do exotických zemí? Nebo byste rádi navštívili zahraniční města a poznali jejich atmosféru? Jestliže vyrážíte na vlastní pěst, poradíme, jak najít nejlepší hotel za výhodnou cenu.

Ať už se vydáváte na německé či rakouské vánoční trhy, za alpským lyžováním, nebo poznávat krásy zahraničních metropolí, vždy se vyplatí porovnat jednotlivé hotely, přečíst si jejich recenze i diskuze na cestovních portálech. Díky tomu snížíte riziko nekvalitních služeb a v konečném důsledku také ušetříte. Pojďme ale pěkně popořadě.

Výběr ubytování usnadní recenze hotelů  

Ačkoliv mnoho turistů vyráží do ciziny na blind, neboli na slepo, opravdu málokdo vyráží bez přípravy a rezervace hotelu. A právě samotný výběr hotelu se velkou mírou podílí na celkovém cestovatelském zážitku. Neboť úroveň nabízených služeb jednotlivých hotelů se může značně lišit.

Abychom nepodlehli pouhému lákání cenově výhodných nabídek, je důležité se o kvalitě nabízených služeb dopředu informovat. K tomu nejčastěji slouží uživatelské recenze hotelů. Ty odhalí nejen pozitiva ubytování, ale i stinné stránky. Recenznímu hodnocení zpravidla podléhá:

  • úklid pokojů,
  • ochota personálu,
  • dostupnost hromadné dopravy,
  • nabízené služby,
  • kvalita stravování,
  • lokalita hotelu.

Pozornost věnujete uživatelským diskuzím

Přestože recenze hotelů jsou primárním zdrojem informací, nepodceňujme také uživatelské diskuze. Ty mnohdy upozorní na osobní zkušenosti klientů s řešením jejich individuálních problémů. Obzvlášť přínosné jsou diskuze, ve kterých má možnost reagovat zástupce konkrétního penzionu či hotelu. Mnohdy jednostranná klientská výtka se po vysvětlení hoteliérem jeví v úplně jiném světle. Při čtení diskuzí a hanlivých komentářů nezapomínejme na kritický pohled a zdravý úsudek, neboť za mnohými nelichotivými vzkazy může stát i konkurenční boj.

Informace čerpejte z cestovatelských portálů

Nezapomínejte tedy brát v potaz recenze hotelů a cestovatelské diskuze, které výběr hotelů i samotné cestování výrazně usnadní. Cestovatelské diskuze jsou ale zároveň skvělým místem, kde si komunita cestovatelů vyměňuje užitečné rady a tipy. Například portál Cestolino.cz nabízí diskuze přehledně seřazené podle destinací.

V cestovatelské diskuzi naleznete tipy na zajímavá místa, která v průvodcích nenajdete, i praktické informace ohledně cestovního pojištění, místní dopravy či vízových požadavků pro české občany. Na stránkách Cestolino.cz dále naleznete recenze hotelů, dovelené a zájezdy, hotely pro individuální cestování i výhodné akční nabídky.

 
 

Místo

0°, 0°
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jak vybrat nejlepší hotel? Kromě ceny se soustřeďte na recenze