Přejít k hlavnímu obsahu

Jih Španělska: tipy na výlet a dovolenou

Španělsko je bezesporu kouzelnou zemí, která má mnohé co nabídnout zkušeným cestovatelům, milovníkům přírody i památek. Co navštívit během dovolené nebo prodlouženého víkendu?

Kam do města: Málaga

Španělské město Málaga, ležící u Středozemního moře poblíž Costa del Sol v Andalusii, je šestým největším městem Španělska. Nadchne vás spletitými uličkami, okouzlujícím pobřežím, ale i čarokrásnými plážemi.

Lákadel je tady nespočet. Ať už to jsou zmíněné pláže, památky, možnost pochutnat si na čerstvých rybách ve zdejších restauracích oceněných Michellinskými hvězdami nebo vyhlášená muzea Picassa a Carmen Thyssen.

Pohled na španělskou Malagu.
Malaga vás dostane svými architektonickými skvosty i proslulými plážemi.
Zdroj:
bigstockphoto

Kam do přírody: Přírodní rezervace Sierra de Grazalema

Horský masiv a stejnojmennou přírodní rezervaci najdete v krasové oblasti na severovýchodě provincie Cádiz. Zajímavostí této rezervace je skutečnost, že je vůbec tou nejstarší v celém Španělsku.

V krajině údajně nejdeštivějšího místa Španělska narazíte na množství jeskyní, korkové duby, borovice, pinie i kolonie supů. Typické pro tuto neodolatelnou oblast jsou i malebné bílé vesničky, z nichž musíte navštívit minimálně starobylou krásku jménem Grazalema.

Španělská rezervace Sierra de Grazalema
Sierra de Grazalema je nejstarší přírodní rezervací ve Španělsku.
Zdroj:
bigstockphoto

Kam za zábavou: Aqualand Torremolinos

Jeden z vyhlášených aqualandů najdete nedaleko přímořského městečka Torremolinos. Park své brány letos otevře 9. dubna a jeho návštěvníci se mohou těšit na nespočet atrakcí pro velké i malé.

Nechybí adrenalinová zóna plná roztodivných tobogánů, stejně jako skluzavky a bazény pro nejmenší návštěvníky. Za jednu dospělou osobu tady zaplatíte 12 eur, rodinné vstupné pro dva dospělé a dvě děti vás pak vyjde na 98 eur.

Dítě ve vodě
V aqualandu Torremolinos se vyřádí velcí i malí.
Zdroj:
bigstockphoto

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

36° 43' 22.1159", -4° 25' 21.0946"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jih Španělska: tipy na výlet a dovolenou