Přejít k hlavnímu obsahu

K moři bez karantény? Půjde to!

Ač se to ještě stále zdá nemožné, nejspíš to bude pravda. Do některých zemí vycestujeme bez nutnosti karantény.

Nestane se tak (tedy pokud nebudeme mít pozitivní test), že bychom po příletu do vytoužené dovolenkové destinaci strávili několik dní zavření v hotelovém pokoji.

Kam bez karantény? 

Chorvatsko

Od 1. dubna 2021 jsou pravidla pro cestování do Čechy milovaného přímořského státu volnější. Není například nutné mít negativní PCR test, stačí ten antigenní ne starší 48 hodin (nové informace hovoří o 24 hodinách) – platí to ovšem jen pro obyvatele zemí Schengenského prostoru. To platí prozatím do 15. května 2021. Výjimku mají očkovaní turisté, u nichž uběhlo minimálně 14 dní od podání druhé dávky.

Řecko

V Řecku už taky nemusíte na dosud povinnou karanténu v délce 7 dní. Od 15. května 2021 sem můžou očkovaní turisté nebo ti, kteří se prokážou negativním PCR testem. Řecko má být letos pro Čechy absolutně top. Největší zájem je o pobyty na 8-12 dní. 

Bulharsko

V Bulharsku nás rádi vidí. Prokažte se antigenním nebo PCR testem, certifikátem o dokončeném očkování nebo proděláním nemoci během max. 180 uplynulých dní a je to tady vaše. 

Někde je karanténa stále ve hře

Egypt a Tunisko

Do těchhle dvou zemí je jednoduché vycestovat. Stačí k tomu negativní PCR test, ovšem lepší je sem letět s cestovkou. Sólo cestovatele tu čeká 5 dní dlouhá karanténa.

Itálie

Tady to není žádná sláva. Do země můžete jen s negativním PCR testem a stejně vás nemine pětidenní karanténa. Po ní musíte znovu podstoupit PCR test (a uhradit si ho). Když bude negativní, můžete cestovat.

Španělsko

Ať už letíte, nebo plujete po moři, musíte mít při vstupu na španělské území negativní PCR test a potvrzení o něm stále v kapse. Na Kanárských ostrovech je test vyžadován v turistických ubytovacích zařízeních.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

44° 48' 10.3896", 13° 50' 3.1416"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

K moři bez karantény? Půjde to!