Přejít k hlavnímu obsahu

Kalendář akcí na leden 2022: Koukněte na NHL Winter Classic a zakuste zimní kurz přežití

V lednu 2022 se rozhodně nemusíte jen povalovat u filmů a seriálů. Poradíme vám, kam se vydat za extra zážitky, ať už dáváte přednost sportu, nebo jídlu.

Kam za sportem

Spojené státy americké a Kanada ožijí díky startu 2022 NHL Winter Classic. Hned 1. ledna se tu v rámci tradiční akce střetne tým Minnesota Wild s týmem St. Louis Blues. Stane se tak na baseballovém stadionu Minnesota Twins v Minneapolisu.

NHL Winter Classic nemá příliš dlouhou historii – první zápas pod širým nebem se odehrál v lednu 2008. Akce se konává na baseballových a fotbalových stadionech s velkou rozlohou a kapacitou a je dost oblíbený!

Kam za kulturou/vzděláním

Je libo divadlo? Pak se vydejte 19. ledna do brněnského Divadla Bolka Polívky, kde v 19.00 hod. začíná představení se třemi výbornými herečkami. Zlata Adamovská, Ilona Svobodová a Anežka Rusevová vám ukážou, jak to může vypadat, když se tři ženy sejdou v jedné panelákové kuchyni, a to ve hře Tři grácie z umakartu.

divadlo leden 2022
Vydejte se v lednu za kulturou, třeba do Brna!
Zdroj:
Bigstockphoto

Kam za gastro zážitkem

Pravda, tentokrát to nebude gastro zážitek jako takový, po něm si ale můžete klidně dát pivo hned u zdroje. V Pivovarském muzeu v Plzni se od 12. 10. 2021 až do 31. 3. 2022 koná výstava PIVO, která vznikla k příležitosti 179. výročí založení Měšťanského pivovaru v Plzni. Pokochat se tu můžete klasickými bromostříbrnými fotografiemi známého fotografa Radovana Kodery.

Kam za přírodou/adrenalinem

Co takhle vzít kurz přežití pěkně zostra a vydat se na něj v lednu, když mrzne, až praští? Jde to, předposlední lednový víkend se jeden koná v Krkonoších a spojuje v sobě nejen samotné tipy a triky na přežití v přírodě, ale i čím dál oblíbenější skialpy. 

skialpy
V lednu je ideální čas na zimní kurz přežití!
Zdroj:
Bigstockphoto

Kam s dětmi

V olomoucké Redutě vás, ale především vaše děti potěší Honza. Český Honza! Ten se 16. ledna vydá na cestu po cizích krajích a ovšem svým posluchačům z plna hrdla zazpívá. Doprovodí ho taky děti filharmoniků a žáci ZUŠ Žerotín a kytarista, chybět nebude ani dirigent a moderátor. Koncert začíná v 19.00 hod. 

Použité zdroje: zdroj 1,zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

 
 

Místo

50° 4' 31.9404", 14° 26' 16.08"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kalendář akcí na leden 2022: Koukněte na NHL Winter Classic a zakuste zimní kurz přežití