Přejít k hlavnímu obsahu

Kam v Česku na prodloužený víkend bez mráčku? Ve Varech zmoknete nejvíc

Víkend a všední dny si od soboty mění role. Mnoho lidí si bere dovolenou a čeká je pět volných dnů následovaných dvěma pracovními. Také byste se rádi někam vydali? Podívali jsme se, kde v Česku bude nejlepší počasí.

Co se týká České republiky, nevypadá to s počasím během prodlouženého víkendu vůbec špatně. V Praze a okolí by vše mělo začít horkým pátečním odpolednem s teplotami přes 25°C. Podobně bude i v sobotu dopoledne, odpolední horko trochu osvěží odpolední déšť. Na neděli předpovídá Český hydrometeorologický ústav deště, pondělí a úterý zase budou horké a slunečné. Ve středu se ochladí pod 20°C a přijde opět déšť (velmi podobné podmínky mají panovat například i na Vysočině). Ale víte, jak to chodí: meteorologové míní, pámbů mění.

V Českém Krumlově víkend proprší, v Orlických horách bude hezky

V okolí Českého Krumlova by mělo celý víkend pršet, v sobotu se po celý den mohou objevovat bouřky. Kdo chce chodit po okolí, měl by to raději odložit na pondělí a úterý, kdy by mělo být slunečno. Teploty ovšem nedosáhnou tak vysokých hodnot jako v Praze a okolí.

Jeseníkách bude pošmourno už od pátku, v pondělí se ovšem obloha vyjasní a tato situace by měla vydržet několik dní. Orlické hory hlásí přeháňky v sobotu v noci a v neděli, převážnou část pětidenního oddechu ale převládne jasno a teplo přes 20°C. Pod Krkonošemi by mělo být pěkně především v sobotu dopoledne, v pondělí a během žhavého úterý.

Sledujte nás na Facebooku:

#facebook#

Špatný víkend pro Moravu a Slezsko

Kdo by se chtěl vydat na hrad Špilberk nebo jinam do okolí Brna, ten ať si dá pozor na sobotní odpoledne a neděli. Jinak bude krásně. V týdnu slunečno a přes 20°C, o víkendu sice trochu pod mrakem, ovšem přes 25°C.

Ostravě bude podobně jako v Brně. Páteční večer a sobotní noc asi nejlépe prožijí ti, kdo zalezou do nějakého baru ve Stodolní, neděli se vyplatí propít celou. Jinak ovšem Ostravu zalijí horka a na teploměru možná padne devětadvacítka, třicítka nebude daleko.

Přečtěte si také o nejnavštěvovanějších místech Česka nebo o výhodách a nevýhodách různých způsobů dopravy na pražské letiště.

Obdivovatelé Baťova kanálu na Zlínsku by se svému oblíbenému místu měli o víkendu vyhnout. V sobotu bude až 27°C a v neděli tu jako v jedné z mála oblastí republiky rtuť přeleze dvacítku, ovšem pršet by mělo po oba dny. Tak jako ve většině republiky ale od pondělka přijde vyjasnění a teploty se postupně zvednou zpátky k 27°C.

To lázeňští hosté na Karlovarsku by raději měli většinu týdne strávit ve vířivce. Západ Čech bude možná nejmokřejší z celé republiky. Na sobotní dopolední deště navážou ty nedělní a úterní, na středu meteorologové předpovídají větší lijáky. S pláštěnkou a dobrou partou ale dovolená vyjde i tak. A nezapomeňme, že počasí je nevyzpytatelné a může právě vám vyjít naprosto ideálně.

 
 
Rubrika:

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam v Česku na prodloužený víkend bez mráčku? Ve Varech zmoknete nejvíc