Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Kam jezdí na dovolenou české celebrity? Vedou exotické pláže

Víte, kam si jezdí odpočinout Karel Gott, Agáta Prachařová nebo Hana Zagorová? Která exotická pobřeží je lákají nejvíce? I české celebrity mají nejraději sluncem zalité pláže.

Karel Gott nijak netají, že velmi rád cestuje. V rámci dovolených už poznal velký kus světa. V roce 2009 se s rodinou opaloval na Mallorce a na thajském ostrově Krabi, o čtyři roky později na Turecké riviéře, Srí Lance a na Maledivách. Loni pobýval na italském ostrově Sardinie.

I letos odjel osmnáctinásobný vítěz ankety Český slavík (v součtu s federálním Zlatým slavíkem dokonce čtyřicetinásobný vítěz) do Itálie, ovšem ne, aby si užíval na pláži. Pobývá v lázních, kde se zotavuje po těžké nemoci.

Karel Gott je vášnivý cestovatel. Před pár lety relaxoval na Maledivách.

Když před třemi roky relaxovali Gottovi na Maledivách, trávili tam ve stejnou dobu dovolenou také Agáta a David Prachařovi. Populární modelka Agáta si ráda užívá i v jiných exotických destinacích – nedávno se vydala do Thajska na ostrov Ko Chang.

Za slony a kokosy na Ko Chang
Do češtiny ho můžeme přepisovat jako Ko Chang (v překladu Sloní ostrov), ale o jaký kus země vlastně jde? Po Phuketu druhý největší ostrov Thajska je nádherný především díky malým ostrůvkům rozesetým nedaleko pobřeží a několikakilometrovým plážím s bílým pískem. Nechybí ani kempy nabízející vyjížďky na slonech nebo úchvatně vypadající aleje kokosových palem.

 

Mimochodem, kanadský kolega Karla Gotta z pěvecké branže a idol náctiletých Justin Bieber zase rád tráví volný čas na ostrově Maui. A kde vlastně Maui najdeme?

Jde o druhý největší z Havajských ostrovů. Mezi cestovateli je známý především díky sopce Haleakale a fantasticky vypadající pláži Makena Big Beach.

O tom, jaká je na Maui a vůbec v této oblasti pohoda, svědčí průměrná délka života 81,3 roku. To je nejvíce v celých Spojených státech. Pro srovnání, v České republice lidé žijí průměrně 78,1 roku. A že bylo Maui časopisem Conde Nast Traveler zvoleno šestnáctkrát nejkrásnějším ostrovem světa? To už asi nikoho nepřekvapí.

Takhle vypadá Makena Big Beach, jedna z nejkrásnějších pláží na Havaji.

Ale zpátky k českým hvězdám. Zpěvačka Hana Zagorová se naposledy podívala do španělské Málagy a před pár lety si užila celý měsíc v New Yorku během amerického angažmá jejího manžela Štefana Margity.

Na začátku roku z české zimy utekl do slunného Thajska moderátor Leoš Mareš. Thajsko je nyní hodně populární. S měnícími se zvyky českých turistů se do popředí dostávají jednak sousední státy České republiky, především Slovensko, ale také hodně vzdálené lokality jako právě Thajsko nebo Dominikánská republika. Naproti tomu výrazně ubývá cest do Egypta.

Slavní Češi mají rádi thajské a maledivské pláže.

Která exotická země u Čechů, Moravanů a Slezanů letos vyhraje, to se dozvíme už brzy. Slunečné léto začíná a lehátka na nádherných plážích celého světa už čekají.

 
 

Místo

12° 2' 57.9552", 102° 19' 22.62"
Rubrika:

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam jezdí na dovolenou české celebrity? Vedou exotické pláže