Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Kam na ostrově Fuerteventura? Užijte si písečné duny i malebné pláže

Kanárské ostrovy patří mezi oblíbené dovolenkové destinace. Pokud plánujete dovolenou na Fuerteventuře, podívejte se na seznam těch nejkrásnějších míst a nechte se inspirovat!

Hora Tindaya

Horu Tindaya najdete na severovýchodě ostrova Fuerteventura, v těsné blízkosti města La Oliva. Hora byla obyvateli ostrova v minulosti považována za posvátnou a zároveň jí byly přisuzovány magické vlastnosti. Dokladem toho jsou více než tři stovky archeologicky vysoce hodnotných rytin stylizujících otisk nohy, které se zde dochovaly. Hora, která se šplhá do 400 metrů výšky, získala svůj tvar postupem času. Netradiční přírodní úkaz se vyjímá na pozadí vyprahlé a rovinaté krajiny, která je pro ostrov Fuerteventura příznačná.

Hora Tindaya Fuertenventura
Hoře Tindaya místní v minulosti přisuzovali magické vlastnosti.
Zdroj:
Bigstockphoto

Ostrov Lobos

Chcete si udělat výlet na ostrov, kde není pro stres a shon místo? Vydejte se na Isla de Lobos (Ostrov lachtanů). Jeho jméno je odvozeno od lachtanů a tuleňů, kteří žili na pobřeží ostrova ještě před nedávnou dobou. Dnes už tady ale na tyhle obyvatele nenarazíte. Zato si můžete užívat okouzlující prostředí a unikátní krajinné hodnoty, které se zasloužily o udělení statutu přírodní park. Oddávat se tady můžete sladkému lenošení a nicnedělání nebo třeba potápění. Na ostrově je i několik turistických stezek, které vás dovedou k sopečnému kráteru v kotli La Montaña, na pláž La Calera či k majáku Lobos.

Ostrov Lobos Fuertenventura
Maličkatý ostrůvek je oázou klidu a pohody.
Zdroj:
Bigstockphoto

Písečné duny Corralejo

Plánujete návštěvu přírodního parku Corralejo? Pak nevynechejte jeho nejoblíbenější část, kterou jsou nepochybně zdejší písčité duny. Ty se rozkládají na několika kilometrech čtverečních, začínají u pobřeží oceánu a končí úpatím Montana Roja. Oddávat se tady můžete lenošení nebo si vyzkoušet jízdu na velbloudovi. Pokud v okolí potkáte naháče, neděste se! Nudisté a naturisté si tohle místo jednoduše zamilovali. Pozvolna sestupující mořské dno a příjemně teplou vodu jistě uvítají rodiny s malými dětmi, zátoky s vlnami zase vyznavači všemožných vodních sportů.

Písečné duny Corralejo Fuertenventura
Písečné duny Corralejo jsou nejnavštěvovanější atrakcí stejnojmenné rezervace.
Zdroj:
Bigstockphoto

Pláž Cofete

Jedna z nejkrásnějších pláží na Fuerteventuře je součástí další přírodní rezervace. Její jméno je Jandía a najdeme ji na stejnojmenném poloostrově. K izolované pláži Cofete vede krátká, rychlá, leč vcelku náročná prašná trasa. Jedinečnost tohoto místa dotváří vrcholky hor, které mnohdy šplhají až do závratných 800 metrů, což je na Fuerteventuře opravdová rarita. Pláž se zlatavým pískem dlouhá téměř 14 kilometrů a široká asi 50 metrů slibuje dokonalý pocit pohody a je vhodná i pro ty, kdo chtějí praktikovat nudismus.

Pastva pro oči: Našli jsme 24 nejkrásnějších míst Evropy

Rybářská vesnička Ajuy

Malá rybářská vesnička Ajuy si i dnes ponechává svůj původní ráz a jedinečnou atmosféru, pro kterou se stala oblíbeným cílem turistů cestujících po ostrově Fuerteventura. Vesnička na západě ostrova pamatuje leccos. Právě zde totiž údajně stojí vůbec nejstarší skály z celých Kanárských ostrovů. V okolí vesnice můžete najít i zkamenělé písečné duny nebo pozůstatky říčních koryt, jimiž tu voda proudila před miliony let. Za zmínku stojí i jeskyně vyhloubené ve stěnách pobřežních útesů, v nichž se prý kdysi dokonce ukrývali piráti.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

 
 

Místo

28° 21' 53.9665", -14° 3' 25.3985"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam na ostrově Fuerteventura? Užijte si písečné duny i malebné pláže