Přejít k hlavnímu obsahu

Kam na Prvního máje v Praze? Vyšlápněte si na Petřín nebo do Vokovické třešňovky

Ať už První máj slavíte, nebo vás svátek zamilovaných nechává chladnými, určitě vás zaujmou následující tipy na romantickou procházku i rodinný výlet. Kam v Praze vyrazit?

Petřín

Petřínská rozhledna patří mezi oblíbené stálice na seznamu nejromantičtějších míst Prahy. Úctyhodných 327 metrů vysoký kopec hostí oblíbenou rozhlednu, která je zmenšenou kopií Eiffelovy věže v Paříži. Najdete tady ale i zrcadlové bludiště, řadu soch, Hladovou zeď nebo Štefánikovu hvězdárnu, podzemní štoly a lanovku, která poprvé vyjela roku 1891.

Věž svatovítské katedrály

Chcete mít Prahu jako na dlani? Vyrazte na ochoz svatovítské věže, kam vede 287 opravdu strmých schodů. Z výšky 56 metrů budete mít na Prahu kouzelný výhled. Navíc tady můžete obdivovat největší zvon u nás. Jeho jméno je Zikmund a říká se, že pokud srdce zvonu pukne, čeká českou zemi katastrofa obřích rozměrů. 

Vokovická třešňovka na okraji Divoké Šárky

Romantický třešňový sad, který byl založený v 50. letech 20. století, leží na pomezí Vokovic a Divoké Šárky. Sad najdeme v mírném svahu a ze strany Šáreckého údolí je lemován lesem. Z jižní strany přiléhá k sídlišti Červený vrch. Celkem tady roste více než 200 ovocných stromů, které propůjčují místu romantickou atmosféru a jsou oblíbeným objektem amatérských i profi fotografů.

Zamilovaná dvojice pod rozkvetlým stromem.
Ideální místo na prvomájový polibek? Oblíbené dominanty Prahy.
Zdroj:
Bigstockphoto

Staroměstská mostecká věž

Pokud si libujete zejména v architektonických skvostech, vyrazte se svou drahou polovičkou na gotickou Staroměstskou mosteckou věž u Karlova mostu, která patří k těm nejkrásnějším v Evropě. Unikátní památka nabízí okouzlující výhledy na Karlův most a majestátné Hradčany. Počítejte ale s tím, že na věž vede 136 schodů.

Technická ulice v Dejvicích

Co byste na Prvního máje dělali v areálu vysokých škol? Věřte, že jde o romantické a kouzelné místo, o kterém nevědí ani rodilí Pražané. Existuje proto velká pravděpodobnost, že tady budete úplně sami. Areál zdobí několik rozkvetlých ovocných stromů, které jdou ruku v ruce s tou pravou romantickou atmosférou a k prvomájovému laškování doslova vybízejí.

Dendrologická zahrada Průhonice

Máte k dispozici automobil a nevadí vám vyrazit na delší výlet? Zajeďte si do dendrologické zahrady v Průhonicích. Areál zdobí rybníček, potok, louky a spousta rostlin, květů a rozkvetlých stromů. Ideální místo na romantickou procházku nebo pohodový piknik, co říkáte?

Zamilovaná dvojice pod stromem
Tyhle pražské lokality jsou ideální na romantickou procházku i rodinný výlet.
Zdroj:
Bigstockphoto

Strahov

Pokud si chcete prohlédnout Prahu tak trochu z jiné strany a absence rozkvetlých stromů vám nevadí, vyrazte na Strahov. Malebná vyhlídka na čtvrti Smíchov a Košíře se nachází kousek od autobusové zastávky Stadion Strahov. Když se dobře zadíváte, uvidíte taky Vyšehrad, Pankrác, centrum města a v dálce Žižkov s vysílačem.

Žižkovská televizní věž

Žižkovský televizní vysílač můžete buď milovat, nebo nenávidět. Nic mezitím. Pokud patříte ke skupině obdivovatelů, vyrazte sem na Prvního máje. Rozhodně tady nebudete sami a spolu s ostatními můžete obdivovat krásy Prahy. Za jasného počasí můžete dohlédnout až do vzdálenosti 100 kilometrů!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

50° 4' 53.0348", 14° 23' 38.0616"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam na Prvního máje v Praze? Vyšlápněte si na Petřín nebo do Vokovické třešňovky