Přejít k hlavnímu obsahu

Kam vyrazit pouštět draka? Máme tipy na super místa po celém Česku

Větrné počasí posledních dnů vybízí k pouštění draků. Našli jsme pro vás 7+1 místo, kde si tuhle aktivitu s partou přátel i dětmi doopravdy užijete.

Letná

Letenská pláň je vlastně už takovou stálicí na seznamu ideálních míst k pouštění draků. Rozloha , stejně jako optimální podmínky, sem lákají obyvatele Prahy i jejího okolí. Na Letnou se můžete vydat pěšky, ale taky tramvají, ze které vystoupíte na zastávce Sparta. Trasu od zastávky si můžete zpříjemnit třeba procházkou přes Letenské sady.

Kraví hora

Oblíbeným místem je i brněnská Kraví hora. Málokdo tuší, že papírové draky sem chodily pouštět celé rodiny už na konci 19. století. Rodinné výlety na Kraví horu určitě patřily k těm nejkrásnějším zážitkům tehdy jinak hodně těžkého života. Ale zpátky do současnosti. Pokud se na Kraví horu vypravíte, můžete se během podzimu zúčastnit oblíbené Drakiády a Drakometiády klubu Kometa Brno.

Jižní svahy Zlín

Ve Zlíně se za touhle oblíbenou aktivitou můžete vydat třeba na Jižní svahy. Tady se taky konají drakiády spolu se soutěžemi o nejsympatičtějšího vlastnoručně vyrobeného draka a o dosažení nejvyššího vzletu. Na výherce čekají zajímavé odměny.

Průmyslová oblast Ostrava-Hrabová

Bydlíte v Ostravě nebo jejím okolí? Pokud se tady chcete vyřádit ve společnosti přátel, dětí a pestrobarevných draků, vydejte se směrem k průmyslové oblasti Hrabová. Dostanete se tady pěšky z městské části Dubina nebo sem pohodlně dojeďte tramvají.

Pár pouštějící draka
Skvělých lokalit pro pouštění draků je v Česku nespočet.
Zdroj:
bigstockphoto

Radobýl

Pod Radobýlským kopcem, asi 3 kilometry západně od Litoměřic, se rozkládá louka jako stvořená k pouštění draků. Odvážlivci se můžou vydat i na samotný Radobýl, odkud se vám naskytne kouzelný výhled a zároveň se tam můžete těšit z optimálních povětrnostních podmínek.

Bělský les v Ostravě

Celoročně oblíbenou lokalitou pro aktivní, či odpočinkové trávení volného času je i Bělský les – místní část ostravského městského obvodu Ostrava-Jih, na který navazuje rozlehlá louka. Ta je během léta vyčleněna zejména milovníkům pikniků a pejskařům. Na podzim se tady ale začnou objevovat vlastnoručně vyrábění i kupovaní draci. Příjemné odpoledne můžete zakončit ve zdejší hospůdce s lahodným pivem a vyhlášenou kuchyní.

Klášterecký Oudaplac

Pokud bydlíte v Ústeckém kraji, vydejte se na klášterecký Oudaplac – rozlehlou louku, z níž se otvírá pohled na celé město i se zříceninou hradu Lestkov. Pokud v Ústeckém kraji nebydlíte, pak doplníme, že Oudaplac je areálem u silnice směrem na Petlery.

Louka u Kunratického lesa

Prahou jsme začali, Prahou taky skončíme. Další lokalitou, která je pro pouštění draků doslova jako stvořená, je i louka u Kunratického lesa. Hned na jeho okraji, kousek od zříceniny Nový Hrádek u Kunratic, se nachází rozlehlá louka, kde se to během podzimu papírovými draky jenom hemží. Bude tam i ten váš?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

50° 5' 45.9039", 14° 25' 10.388"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam vyrazit pouštět draka? Máme tipy na super místa po celém Česku